Self Love Collection

Hi lieverd! ღ

Een tijdje geleden was het eindelijk zover! Ik deelde mijn lang verwachte project met jullie en dat… was ongeloofelijk!

Mijn eigen kledinglijn werd een feit en door alle drukte heb ik hier nog niets over kunnen bloggen hier! Tijd om even de puntjes op de I te zetten en jullie te vertellen over mijn ellemilla self love collectie!

Eind 2019, begin 2020 schreef ik deze blogpost… Hierin liet ik al vallen dat 2019 een jaar vol routine was… te weinig creativiteit, te veel hetzelfde! Ik was moe, moe van die routine! Ik miste het ontwerpen en zelf uren over mijn collecties te kunnen brainstormen, inspiratie opdoen… te zoeken naar stoffen en ze te voelen om daarna hier stukken mee te gaan creëren! 😊

En ellemillashop mag meer zijn dan enkel leuke outfits scoren en verkopen. Ik wil meer bieden dan dat, ik wil verrassen en langer stilstaan bij de collecties… en dat gun ik niet alleen mezelf maar ook jullie! Ik moest eindelijk actie ondernemen… dat stond vast 💪

Hallo new collection! 

Ik ging op weekend met mijn man Ties naar de modestad Antwerpen om inspiratie op te doen, ik heb uren zitten brainstormen over een concept dat ik al sinds het ontstaan van ellemillashop in mijn hoofd heb, ik heb moodboards gemaakt en ken Pinterest ongeveer vanbuiten hihi … mijn ideeën en dromen moesten gewoon in realiteit omgezet worden!

Mijn weekends bracht ik door in de gezellige brainstormkamer in het kantoor met een rustig jazzmuziekje op de achtergrond, een kopje thee voor mij, knip- en plakmateriaal bij de hand, modeboeken, Pinterest… kortom een date met mijn eigen ideeën hihi 😊 Zalig vond ik dat!!

Self Love

Sinds het ontstaan van ellemilla is het altijd mijn doel geweest om vrouwen – ongeacht welke leeftijd, huidskleur, karakter… – mooi te laten voelen… & hun innerlijk naar de buitenwereld te weerspiegelen door middel van kleding waar ze hun goed in voelen! 🎀  

Vanuit die gedachtegang ben ik een concept beginnen uitwerken met het doel een mooie collectie te creëren met stukken waar elke vrouw haar goed in voelt! ❤️

Love Yourself! 

Al snel kwam ik op het woord ‘Self Love’. Ik ben ervan overtuigd dat Self Love het geheim is van een positief zelfbeeld! Jezelf helemaal accepteren is iets moeilijk… je eigen sterktes en zwaktes aanvaarden, inclusief de eigenschappen waar je liever niets van wilt weten. 

Maar toch is het belangrijk omdat het je helpt om echt van jezelf te houden! Als je jezelf graag ziet en je eigen persoonlijkheid apprecieert straal je dat automatisch naar de rest van de wereld uit… en believe me… niemand is perfect! Maar dat moet ook helemaal niet… Maar als je dicht bij jezelf blijft en luistert naar wat jij wilt is al een eerste belangrijke stap 😍 Cijfer je niet weg en durf jezelf te zijn! 

Tijd voor actie!

Ik bedacht feel good quotes rond het thema Self Love omdat ik wil dat jij er elke dag aan herinnerd moet worden dat jij in de eerste plaats van jezelf moet houden! Daarnaast vind ik het gedacht ook leuk dat wanneer iemand deze quotes leest op een sweater of shirt, ze hier ook aan herinnerd worden 😊 

Het was een must voor mij om het nieuwe ellemilla logo in de collectie te verwerken! Het geschreven lettertype van ‘em’ in ellemilla zorgt voor een speelse toets waarbij het hartje de nadruk legt op self-love! De ‘ღ’ vormt de leidraad doorheen het nieuwe ellemilla-verhaal en wordt ook vaak afzonderlijk afgebeeld op kleding, labels en zoveel meer … omdat het zo’n sterke herkenbaarheid heeft 😊

Het volgende op het programma waar ik over moest brainstormen: uiteraard de type kleding, de stoffen, het model en het ontwerp van de verschillende logo’s! 

Comfy shirts & sweaters

Van een ding was ik zeker: ik wou enkel stuks waar je je de hele dag comfy in voelt! Denk aan basic shirts, oversized shirts, shirtjes met een v-hals, basic sweaters en sweaters met een losse pasvorm 🎀 Ik wou genoeg variatie zodat jij een model naar wens kan kiezen waar jij je het beste in voelt 😊

Persoonlijk grijp ik snel naar een shirt of sweater, gecombineerd met een mom jeans om de simpele redenen dat ik mij hier het meest comfy in voel en ook gewoon mijzelf! En je kan er ook zoveel kanten mee uit… bij warmer weer draag je een sweater over een jurkje of combineer je een shirt met een rokje en voilà, je hebt leuke verschillende outfits! 👌

Intensief proces

Girls, geloof mij… ik heb zoveel stoffen gezien en gevoeld, dat wil je niet weten! Ik wou een stof die je het hele jaar door kan dragen, die zacht aanvoelt, die goed ventileert en je de nodige bewegingsvrijheid geeft! Over elk detail werd grondig nagedacht: het labeltje aan de zijkant, de naden, de kleuren, het lettertype én de stof van de verschillende logo’s! Ik wou enkel het beste van het beste voor jullie… Alles moest kloppen want enkel zo ben je er zelf ook voor de volle 200% gelukkig mee 😍 

Na weken van beslissen en keuzes maken was het grote moment daar… de levering van de samples! 🤗 En WOW!!! Dat moment was zo speciaal… eentje om nooit meer te vergeten! ☺️ Ja ook inclusief een vreugdedansje hihi 🙈 Eerlijk waar, deze collectie overstijgt al mijn verwachtingen… ik ben zo gelukkig en zo fier op het resultaat! Dat was al het werk van de voorbije maanden meer dan waard…  

Jullie mening is het belangrijkste! 

Ondertussen zijn er al zoveel leuke self love orders de deur uit gegaan en heb ik al zoveel leuke reacties mogen ontvangen!
Ik ben jullie dan ook ontzettend dankbaar en heb alvast superveel zin om verder te ontwerpen!
To be continued!

Love,

Sarah ❤️

Geef een reactie