YOGA – THE BEGINNING

Yoga… Ik ben al enkele keren begonnen, maar door de drukte nooit doorgezet! Dit jaar nam ik enkele beslissingen waardoor ik iets meer tijd voor mezelf kan inlassen!
Yoga stond hoog op mijn wishlist…
En voila…Begin juli startte ik met een beginnersopleding Ashtanga Yoga en ik heb de smaak helemaal te pakken!

Ashtanga was meteen een intensieve vorm van yoga… Voor het eerst zweette ik het uit & i liked it!
Andere vormen van sport konden mij nooit verleiden, maar er is iets met die yoga dat me zo vreselijk aantrekt!
Ik ben ook zo benieuwd naar meer, naar de evolutie… En dat ik bijna iedere dag sinds begin juli op de yoga mat sta / lig/ zit… bewijst dat ik het leuk vind!

Ik ben absoluut niet meer lenig! Mijn rug en schouders staan bij iedere oefening zo bol… de platte rechte rug is vaak nog ver te zoeken, maar alles op zijn tijd!
Ik merk echt zo’n groot verschil met enkele weken geleden… houdingen die in het begin onmogelijk leken gaan nu steeds makkelijker…
Het ziet er allemaal nog niet mega elegant uit, maar hey… We doen het nog maar mooi! πŸ˜‰
Ik voel me sterker, fitter en losser… maar ook heb ik leren bewust zijn van het ademenen iets waar ik de vorige keren heel ongemakkelijk van werd.

Iedere les moesten we 7 min afsluiten… Op de mat liggen, je helemaal ontspannen en helemaal niets doen! Dat was zo confronterend… Ik kon het niet…
Ik kon me gewoon niet rustig houden op de mat! Als ik dacht dat ik dan eindelijk een beetje ontspannen was besefte ik dat ik kei hard op men lip aan het bijten was of mijn ogen die steeds maar bleven knipperen!
Thuis probeerde ik het ook… en met een stil relaxed achtergrond muziekje besefte ik dat ik me meer en meer op de mat liet zakken en uiteindelijk… relaxt was!
Ondertussen doe ik het iedere avond en zelfs als ik even een dipje heb op het werk dan leg ik me enkele minuten neer en sluit ik men ogen!
De energie die ik daarna terug krijg is heerlijk!

Voorlopig lijkt het me slim om nog niet teveel poses te laten zien… Maar ik maak regelmatig foto’s om binnen enkele maanden de evolutie te zien en als ik durf dan zal ik het ook aan jullie tonen! πŸ˜‰
De komende weken ga ik nog andere lessen yoga proberen… Welke stijl het beste bij me past…Wanneer de tijd rijp is, dan laat ik jullie zeker meekijken!

(Ondertussen komen de jongens af en toe piepen naar mijn oefeningen… Dat vinden ze natuurlijk suuuuuper grappig! πŸ˜‰

Tot snel lieverds!
NamastΓ©!

IMG_1625

IMG_1653

IMG_1626

lovexo

Een gedachte over “YOGA – THE BEGINNING

  1. Tof!! Ik zit ook te denken om misschien eens yoga te proberen. Het trekt me niet zo aan omdat ik helemaal niet lenig en rustig ben, maar het ergens wil ik het wel graag worden πŸ™‚ Kan me voorstellen dat het voor mij ook heel confronterend zou zijn om een paar minuten niks te doen… Super dat je al zo’n evolutie merkt! Ben benieuwd naar de andere poses πŸ˜‰

Geef een reactie