1000… THE NEXT LEVEL

Ik kijk al 10 min naar een wit, leeg scherm… Deze blogpost zit al heel lang in mijn hoofd en ik zou hem pas schrijven als ik alles op een rijtje had en er volledig klaar voor was!
Want lieve volgertjes… Dit is mijn 1000e blogpost op ellemilla.be !
1000… Kan je het geloven?
Ergens… Zo’n 10 jaar geleden startte ik deze blog als een creatieve uitlaatklep! Mijn creatieve werken aan de buitenwereld tonen!

Ik maakte foto’s, foto’s kregen een nieuw leven in collages en voordat ik het wist mocht ik meewerken aan grote en kleine projecten. Ik startte de blog volledig voor mezelf, de druk van cijfertjes, volgers en collabs was nog oh zo onbekend en ik had nooit durven dromen dat deze start wel eens het begin zou zijn van zoveel moois!

Wie mij vanaf het begin volgt (en ik weet dat er zovelen zijn, die nu nog steeds meelezen!) weet dat de blog heel veel wegen heeft afgelegd. De blog veranderde steeds… samen met mij. Jullie zagen me veranderen van een meisje naar een vrouw, mama, zaakvoerder en zoveel meer…
Instagram kwam er bij en stilaan begon de teller van de volgers omhoog te gaan.
Mama zijn haalde het beste in me naar boven en ik kreeg zo’n ontzettende boost. Dagelijks bloggen over de schattigste, leukste en mooiste baby en mama spullen viel in de smaak.
Samen met Cis en Vin maakten we de blog weer een stukje mooier.
Ik genoot van het persoonlijke, het creatieve, dat stukje thuis waar ik alles kwijt kon!

Maar plots, zo ergens tussen een faillissement en de start van de ellemillashop werd het bloggen ook een stuk overleven. Het bloggen werd een must en ook op dat moment 1 van onze enige inkomens voor het hele gezin… Voor Cis en Vin, Sammy en Yindi , Ties en ik…
Er lag een serieuze druk op en ondanks dat ik heel blij was dat ik dit kon doen en dat ik toch wel met mijn gat in de boter was gevallen voelde ik me al snel een reclamezuil!
In plaats van dat ik zelf op zoek ging naar thema’s zoals ik voordien deed, kreeg ik ze nu op een dienblaadje aangeboden en ik hoefde het er maar uit te kiezen!
Uiteraard koos ik enkel voor artikelen die binnen het plaatje van ellemilla pasten, maar de creativiteit trok steeds meer naar de achtergrond en het heeft ontzettend lang geduurd voor ik het volledig doorhad.
Ik begon steeds minder te bloggen, het voelde vaak zo geforceerd…

39300706_10155446274932032_3315728058320683008_n

2018… Het jaar dat ik het minst heb geblogd, net toen ik in de running zat!
Statistieken en cijfertjes op Instagram heb ik al lang achter me gelaten!
Maar dat was vorig jaar zeker nog anders!

Sinds het algoritme van Instagram werd veranderd voelden we met z’n allen de druk van  die verdomde cijfertjes. Ik was er dagelijks mee bezig en probeerde zo actief mogelijk te zijn om goed in beeld te blijven. Super vermoeiend en achteraf bezien echt tijdrovend.
Liken, volgen, liken, posten, volgen, liken… Pffff… STOP!
Het was mooi geweest! Het deed ontzettend veel deugd om te zien hoeveel tijd ik over had voor de kids… en ondertussen is Instragram weer gewoon een leuk iets om erbij te hebben ipv een frustrerende app!

Begrijp me niet verkeerd he ladies, ik heb steeds geschreven over dingen die ik echt aan jullie zou aanraden, echt leuk vond. Maar achteraf gezien stel ik me de vraag, had ik over alle onderwerpen ook geblogd als ik ze niet zomaar voor mijn neus kreeg voorgeschoteld?
Waar je eerst helemaal alleen over besliste, werd nu ineens met veel meer mensen besproken. Je krijgt deadlines en heel veel regels… Maar de klik kwam bij mij toen ze me vroegen om grotendeels de tekst van mijn blogpost aan te passen (zodat het allemaal nog iets meer als reclame zou overkomen, naar mijn mening toch)!

Hoezo moet ik MIJN tekst aanpassen, op MIJN blog?
Ik kreeg het gevoel dat mijn blog niet langer enkel van mij was! Misschien ben ik hierin iets te gevoelig, maar was ellemilla.be juist niet heel gevoelig en heel persoonlijk?

39407828_10155446274792032_315610199958224896_n

De maandenlange bezinning heeft me goed gedaan! De blogbatterijen opladen of misschien wel resetten?!
Af en toe kwam er even een blogpost online, maar eerlijk is eerlijk, the flow zat er niet meer in!
Ondertussen weet ik heel erg goed wat ik wil en vooral wat ik NIET wil!
Mijn mailbox liep nog erg vaak vol voor samenwerkingen, maar ik had rust nodig… rust van alle social media gekkigheid!
De wereld wordt niet beter van de zoveelste influencer die haar nieuwe gezichtscrème uittest of het derde jaar op rij haar nieuwe horloge mag uitkiezen voor een korting of een flinke som geld!
Dit wil niet zeggen dat ik nooit meer met leuke merkjes wil samenwerken… Integendeel!
Maar weet dat als je ze hier voorbij ziet komen het met de volle 100% ellemilla ‘waardig’  is en dat de content goed is!

Verder wil ik weer tijd nemen voor meer persoonlijkere onderwerpen. De mamatalks en  Cis en Vin updates! ellemillashop news, creatieve onderwerpen en knutselen met Cis en Vin…
En ja…wie weet wat komt er nog allemaal op ons pad af!

Ik hoop dat jullie ook zin hebben in de nieuwe start… ellemilla… The next level!
En wie tot hier is geraakt met lezen… 1000x DANK!

Benieuwd naar deze nieuwe foto’s? Ik was wat aan het testen met Adobe Sketch en dat vonden de jongens helemaal geweldig!
Cis zorgde voor keurig versierwerk terwijl Vin het leuk vond om mama volledig vol te kleuren! 😉

39294942_10155446274807032_1910840184170086400_n


lovexo

 

 

4 gedachten over “1000… THE NEXT LEVEL

  1. Heel herkenbaar jouw verhaal. De samenwerkingen kunnen eerst leuk voelen en dan als een stil sluipend vergif dat je helemaal overneemt. Ik ben trots op jou. Op jouw keuzes, op deze blogpost. x

Geef een reactie