HEALTHY IS COOL – VITAMINIS

“Mijn kind gaat later alles eten aan tafel!” hoor ik me nog heel stoer zeggen! Als je mama bent dan besef je al snel dat je zelf toch niet altijd de baas bent aan tafel.
Mijn 2 jongens hebben een pittig karakter. Ze weten heel goed wat ze willen en vooral wat ze NIET willen.
Flink eten gaat hier met periodes en meestal wisselen ze elkaar wat af! Terwijl ik maanden met Cis in discussie moest gaan over het eten en Vin alles at wat hij zag liggen is het nu eerder andersom!

Van mij mogen ze gerust wel wat snoepen, met maten. Maar uiteraard wil ik dat ze dagelijks fruit en groenten eten. Ze zijn allebei gelukkig dol op bananen, aardbeien en blauwe besjes. Ook s’ochtends een beetje vers geperst appelsiensap of een smoothie vinden ze altijd heel lekker! ( MET een rietje uiteraard! ;-))

Ik maak geregeld soep, of stoom wat groentjes die ze later koud uit het handje kunnen eten als tussendoortje!
Toch zijn er heel wat groentjes die ze niet willen eten! Warme wortel, erwtjes, prei, champignons of witloof… ze willen er gewoonweg niet aan beginnen.
Het klinkt jullie waarschijnlijk bekend in de oren! En daar wil Delhaize graag ene handje bij helpen.
Want Delhaize wil iedereen helpen met gezonder eten. En ja, jong geleerd is oud gedaan, dus organiseren ze een super leuke zomeractie om je kinderen spelenderwijs groenten en fruit te leren eten!
Hoe vroeger je je kind stimuleert om verschillende dingen te proeven, hoe verder zijn of haar smaak zich ontwikkelt. Daarnaast is het ook belangrijk om je kind bewust te maken van wat het eet. Hoe meer ze groenten en fruit ze cool vinden, hoe meer ze er van eten!

In de zomeractie spelen groenten en fruit de superhelden. Wanneer je bij delhaize je boodschappen doet krijg je “flowpacks” bestaande uit spelkaarten, stickers en spaarzegels waarmee je leuke dingen kan doen! Veel speel en knuffelplezier dus, want je kan maar liefst 8 schattige Vitaminis knuffels verzamelen.
knuffels

Dus… ik zou zeggen, veel plezier en smakelijk! 😉

IMG_7479

IMG_7459

IMG_7473

IMG_7469

IMG_7477

LOVE,

ELLE

Geef een reactie