NO STRESS TIPS – TOP 10

Jullie hebben hier op de blog al zeker gelezen over het ontspanningdrankje Tranquini.
Begin dit jaar beloofde ik jullie om maandelijks een verslag uit te brengen over het dagelijks drinken van “zo’n blikje ontspanning”. Voor mij werkt het heel goed, ik vind het  super lekker, maar daarnaast ben ik ook helemaal weg van het concept.

De jaren zijn zo ontzettend snel voorbij gegaan sinds ik mama ben. Altijd maar werken, leuke dingen uitstellen en nooit geen time out nemen. Al snel werd het woordje stress mij bekend en besloot ik dan ook om van 2017 meer te gaan genieten!
Zogezegd, zo gedaan…Ik heb regelmatig even op de pauzeknop geduwd en net zoals dit extra lange weekend, genieten we even van wat rust hier thuis!


60% van de belgen hebben 1 keer per week last van stress. Meer nog, de helft van de Belgen (52%) neemt die werkstress ook mee naar huis! Het is niet makkelijk om die stress van je af te zetten en daarom organiseerde Tranquini 12 mei een Positively Relaxed Day.
Stress is ronduit schadelijk voor de gezondheid.Zowel mentaal als fysiek. Tijd vrij maken om te ontspannen is dan ook een must!
Ik kreeg van Tranquini een heleboel kaartjes met quotes en relax tips opgestuurd en ik koos mijn 10 favorieten er uit!
Het zijn 10 tips die ik zelf ook enorm aanraad!
Ben je er klaar voor? Sit back and relax!


10) RELAX! IT’S ONLY CHAOS
“Chaos is de wet van de natuur. Orde is een droom van de mens. Geef je over aan de chaos, verzoen je ermee en er zal iets wonderbaarlijks gebeuren. Als je afstand doet van de behoefte je omgeving onder controle te houden, leer je in een chaotische omgeving te werken zonder er onder te lijden. Zo kun je stress verminderen.”


9) PEOPLE WHO LOVE TO EAT ARE THE HAPPIEST PEOPLE
Wie wordt er nu niet gelukkiger van lekker eten? Duik de keuken in en maak iets lekkers.
Extra leuk als je jouw creatie daarna kan delen met je familie en vrienden.

8) PHOTOGRAPHY IS THE BEAUTY OF LIFE CATURED
Trek er eens een dagje op uit met een wegwerpcamera of een analoge camera. Geniet van de spanning terwijl je wacht op het resultaat!


7) A CLEAN DESK IS A CLEAR MIND
Ligt jouw bureau vol met rapporten, lege koffiekopjes en paperclips? Uit onderzoek blijkt dat veel afleiding door troep op je bureau je werkeffectiviteit sterk 
verminderd.
Neem even de tijd om je bureau een grondige make-over te geven.

6) IN CASE OF STRESS, POP BUBBLES
Uit onderzoek blijkt dat één minuut lang dubbelfolie poppen hetzelfde stressverminderende effect heeft als een massage van een half uur!
( Ik heb hier nooit zo bij stilgestaan, maar ik sta wekelijks in de stock wel even op die dubbelfolie te duwen ;-))

5) WHEN NOTHING GOES RIGHT, GO LEFT!
Soms gaat echt alles mis. We hebben allemaal wel eens een hopeloze dag. Leg je erbij neer dat het je af en toe zal overkomen en je zult zien dat je hierdoor minder stress ervaart. probeer erom te lachen en maak er het beste van!

4) LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATES.YOU NEVER KNOW WHAT YOU’RE GONNA GET
Nou, inmiddels weten ze precies wat we ervoor terug krijgen als we onze tanden in een stukje chocolade zetten.
Er zijn inmiddels studies gedaan die de mentale, fysieke en zelfs seksuele voordelen van chocolade bewijzen!

3) A RELAXED MIND US A CREATIVE MIND
Verzet je gedachten eens op een creatieve manier! haal de kleurpotloden van onder het stof, zoek een toffe kleurplaat en laat je van je meest creatieve kant zien!

2) MUSIC ON, WORLD OFF
Muziek heeft een invloed op hoe we ons voelen. Rustige muziek zorgt voor een lagere productie van stresshormonen en maakt endorfine vrij in de hersenen, morfine-achtige stoffen die pijn verlichten en de stemming verbeteren.

1) CHOOSE TO BELIEVE THAT GOOD HAPPENS
Ik denk dat ik het kan, ik weet dat ik het kan, ik kan het! Soms is het goed om op sommige momenten eventjes stil te staan bij positieve dingen un het leven! Door je eigen gedachten een positieve draai te geven bepalen we ons eigen geluk!Zo…pas deze tips eens toe, voor als deze je nog onbekend zijn! Zelf kreeg ik ook nog een heleboel nieuwe tips die ik ook zeker ga uitproberen en misschien nog wel een keer met jullie deel!

Fijn weekend allemaal!

LOVE,

ELLE

Een gedachte over “NO STRESS TIPS – TOP 10

Geef een reactie