THIS IS ME…IS DAT OKE VOOR U?

Dat ik me vandaag neerzet om dit stukje neer te schrijven in plaats van honderd andere dingen te doen die op mijn to do list staan, is puur omdat dit eerst even van mijn hart moet…

Toen ik gisterenavond op mijn Elle Milla Facebookpagina heel wat leuke reacties mocht lezen en enkele vragen over bestellingen of maatjes moest beantwoorden vond ik een bericht waar ik blijkbaar over had gekeken.
Dat bericht werd op 2 mei onder 1 van mijn collectiefoto’s gezet.
Zoals jullie weten ben ik een tijd geleden de shop begonnen… Een droom die werkelijkheid werd, mede dankzij jullie, omdat jullie mij al die jaren via de blog konden volgen. Je zou in de shop terecht kunnen voor heel veel mooie musthaves op gebied van kleding en interieur, maar ook voor onze kleinste kids zou er heel wat te vinden zijn. Door de grote vraag naar dameskleding en de evolutie van de shop mag ik wel trots zeggen dat ik wekelijks nieuwe spullen aan de collectie kan toevoegen. Hier ben ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig. De kans die ik nu krijg wil ik met beide handen grijpen en ik geniet er ook met volle teugen van.
Elk kledingstuk wordt zorgvuldig uitgezocht om het steeds beter en beter bij elkaar te laten passen.
Het concept van de Elle Milla shop is ontstaan met liefde, uitgekozen met liefde en zal ook steeds met veel liefde naar jullie toegestuurd worden.

Dat ik zelf model zou staan voor de kleding was vanzelfsprekend, aangezien het een verlengstuk van mijn blog is en ik de spulletjes voor jullie uitkies. Het is dan ook de Elle Milla Shop toch?! 😉
Zo bespaar ik heel wat tijd, omdat ik zelf model sta en ook zelf de foto’s maak. Mijn statief en zelfontspanner zijn mijn allerbeste assistent en zo werk ik al meer dan 10 jaar.

Ik krijg regelmatig mailtjes met vragen over maten en daar help ik iedereen heel graag mee verder. Ieder model is anders en daarom is het belangrijk om goed te communiceren over de pasvorm.
Sommige klanten hebben net zoals ik maatje XS en sommige gaan richting L of XL. Het leuke aan de collecties is dat er heel veel losse modelletjes tussen zitten, voor ieder figuur is er dus wel iets te vinden.

Gisteravond was ik dan ook even in shock toen ik het volgende bericht onder een foto van mij zag staan. Geschreven door laat ons zeggen… Mevrouw X.

MEVROUW X – Ben ik de enige die vind dat dit echt GEEN modellenlichaam is? Graatmager vind ik echt wansmakelijk! 😱😱😱😱jammer want de kledij komt niet tot zijn recht.

Mijn eerste reactie was even lachen… Ik voelde me heel even weer teruggaan naar middelbare school, waar ik ook regelmatig de opmerking kreeg dat ik te dun was en dat ik vast en zeker wel een eetstoornis had. Maar gelukkig heb ik me daar nooit iets van aangetrokken en bleef ik blij met mijn lichaam.

Maar enkele minuten nadat ik het bericht had gelezen kreeg ik een ontzettend boos gevoel. Hoe durft iemand zomaar zoiets onder een foto te zetten? Maakt niet uit of het nu een foto van mij is, van een andere magere dame, of zelfs van iemand met grotere maten? Is het normaal dat we het woord WANSMAKELIJK maar gewoon gaan rondgooien zonder dat je enige kennis van zaken hebt of zonder te weten wie die persoon is? En oke als je dat denkt, maar dat je er zomaar andere mensen bij wil betrekken en vraagt of zij hier ook net hetzelfde over denken??? Dat kan toch niet?!
Ik werd hier zo ongelofelijk boos van… en besliste om het bericht te laten staan en de vrouw in kwestie een privébericht te sturen. Ik dacht dat dit wel netjes was ipv de discussie aan te gaan op een plek waar meer dan 26.000 anderen meevolgen.

Gisteravond stuurde ik haar dit:

Beste Mevrouw X, Ik zie nu net je reactie van 2 mei op een facebookpost van mij! (@ellemilla).
Ik wil alleen maar even meedelen dat ik het ontzettend grof van je vind om zonder enige kennis van zaken zo grof uit te hoek te komen!
Voor alle duidelijkheid: Ik ben Elle Milla, sta zelf model voor de kleding die ik verkoop en moet het doen met de fysieke kwaliteiten die ik van mijn ouders heb gekregen!
Neen, ik heb geen eetstoornis of wat jij dan ook wil denken! Ja…Ik ben aan de magere kant, heb 2 kinderen gekregen, eet alles waar ik zin in heb, als ik zou kunnen dan zou ik best wel wat aan willen komen, maar dat lukt me niet dankzij een snel en hardwerkend metabolisme!
Gelukkig zit ik daar zelf helemaal niet mee in, en ben ik ontzettend trots op mijn lichaam en ben ik een zeer gelukkig mens! Ik weet niet of jij ooit negatieve reacties op je uiterlijk krijgt? Misschien is dit een tip voor je, let aub op met wat je zomaar rond gooit en roept op internet of waar dan ook… die onbeschofte opmerking van je… is totaal not done! Wat was hiermee je bedoeling? Zocht je bevestiging? Of wilde je me nog met andere mensen samen gaan uitlachen? ( want je stelt dus duidelijk de vraag of andere mensen hier net hetzelfde over denken?) Ik kan hier zelf heel goed mee om, maar vergeet niet dat er andere mensen zijn die hier misschien heel gevoelig voor kunnen zijn! Misschien vaak ook jongeren?
Ik hoop uit de grond van men hart dat je voortaan even nadenkt voor je er zomaar iets uitflapt! Ik ga je opmerking zelf niet verwijderen… dat laat ik aan jou over! Moest er van mij zo’n bericht ergens online staan zou ik me er enorm voor schamen!
Fijne avond nog! Sarah

Mevrouw X leek zelf niet echt onder de indruk, want de volgende ochtend stuurt ze mij dit terug:

Bedankt voor je toewijzing. Laat mijn bericht maar staan. Tenzij je echt de neiging hebt dit te verwijderen. Wat ik vooral bedoelde is dat ze beter wat meer realistischere modellen zouden aannemen. Want het is voor de gewone mens alles behalve leuk om steeds hetzelfde te zien in boekjes. Jongeren gaan ervan uit dat dit het voorbeeld model is. Waardoor kinderen soms al op hun eten gaan letten en dat vind ik not done. En ja, ik vind graat magere modellen echt niet mooi om naar te kijken en het flatteerd alles behalve de kledij. Groetjes!

Blijkbaar was Mevrouw X nog trots op haar bericht ook… en daarom wil ik graag even het volgende met jullie delen…

Waarschijnlijk  heeft Mevrouw X zelf onzekerheden over haar lichaam…Wie niet? Ik ook hoor…Ja, ik zou graag wat extra kilo’s erbij willen of een cupmaat meer en ook mijn tanden zou ik graag rechter hebben.
Ik denk dat iedereen wel iets heeft wat ie graag wil veranderen. Sommige dingen kan je veranderen, sommige dingen niet.
Maakt mij dit ongelukkiger? Of laat ik mijn onzekerheden mijn leven bepalen? Neen…
Ik zie mijn lichaam graag… en dan heb ik altijd gedaan.

Dus omdat ik mager ben zou ik niet zelf op mijn foto’s mogen staan…De Elle Milla Shop zou dus blijkbaar op zoek moeten gaan naar een ronder model… want anders zou ik die jonge meisjes aanzetten tot minder eten… misschien wel met anorexia als gevolg.
Een extra model zou super zijn hoor!
Dus 3 volle dagen per week, soms wel 5 dagen moet ik een model in loondienst nemen, liefst daarbij ook nog een make up artist/kapper?
Onverwachts shooten zit er nooit meer in en het concept of idee van Elle Milla shop verdwijnt steeds meer en meer op de achtergond.
Puur en alleen omdat IK, Elle Milla TE mager word gevonden door enkelen die dit niet kunnen verdragen.

Moest Mevrouw X weten dat ik naast het beeld steeds koekjes,chips of cake heb staan zou ze me misschien nog wansmakelijker vinden… (of als ze het weet, zou ze dan stiekem  denken dat ik het daarna op de wc ga uitkotsen? Of misschien zet ze het wel zonder gene op Facebook!)

“Want het is voor de gewone mens alles behalve leuk om steeds hetzelfde te zien in boekjes”

Dus blijkbaar behoor ik dus niet tot de groep van de “gewone mens”… Alsof we nu met z’n allen boos met het vingertje moeten wijzen naar die magere mensen, omdat ze jongeren of zelfs kinderen aansporen om niet te eten!
Wat een kortzichtig gedacht zeg! Mevrouw X… een behoorlijk deel van de bevolking is mager hoor!

Begrijp me niet verkeerd… Ik sluit mijn ogen ook niet en weet dat eetstoornissen nog vaak voorkomen. Dat de modewereld hier iets mee te maken heeft valt ook niet te ontkennen. Maar 1 ding kan ik je meegeven… Ik sta als eerste te springen wanneer een designer of fotograaf verder kijkt dan die “graatmagere” modellen die er al dan niet zelf voor kiezen! Zo vind ik het ook te gek wanneer er plots een oude dame of heer mee op het podium komt. Zalig denk ik dan!
Blank, zwart, mager of rond…Wat maakt dat nu toch uit?!

Mevrouw X, kan jij ook eens verder kijken? Kijk nu eens rond… Steeds meer en meer webshops maken gebruik van dames met rondingen…
Neem nu eens dat boekje en sla het open… Staat er nu echt niets in wat je mooi vindt? Waar je blij van wordt? Of ben je alleen maar gefocust op datgene dat je niet wil zien?
Ga eens kijken op verschillende webshops… Ze maken steeds meer en meer gebruik van verschillende figuren en ook huidskleuren.

Als ik de tv opzet of in datzelfde boekje van jou kijk, dan denk ik…Wauw, kijk die vrouw heeft een stralend mooie lach, die vrouw heeft nu de perfecte cupmaat of de perfecte kont!
Maar nooit zal ik van die onzekerheden over mijn lichaam, deze vrouwen aanvallen…Of wansmakelijk vinden!
Dat doe je niet, tenzij je inderdaad issues met jezelf hebt. Dan is het aan u om hier iets aan te doen… Niet aan mij!
Ben jij niet blij als je in de spiegel kijkt? Doe er iets aan… Lukt dat niet meteen… probeer er dan het beste van te maken… Er zijn zo veel meer belangrijkere dingen in het leven dan een strijd aangaan met jezelf of laat staan met anderen…

Kijk eens anders rond in het leven, want er is zo veel moois om te zien… Geluk begint bij jezelf; dik, dun, zwart of blank. En aub… laat zo’n kinderachtige reacties achterwege… want je was toch zo bezorgt over die kinderen en jongeren?
Je loopt toch ook niet over straat te roepen en te wijzen als je iemand niet mooi vindt?
Of spreek jij wel voorbijgangers aan om te vragen wat ze van dat ene veel te magere meisje op dat bankje vinden?

Weet je wat ik vandaag heb gedaan? Ik heb mezelf eens goed bekeken in de spiegel… Zo van kop tot teen en ik besefte dat ik dit door de drukte van het mama zijn al lang niet meer had gedaan…Tijd nemen om naar mezelf te kijken… (klinkt gek eigenlijk voor iemand die wekelijks honderden foto’s van zichzelf neemt toch?)
Mijn lichaam is uiteraard veranderd na 2 zwangerschappen… Dat van jullie misschien ook?
Hoe dan ook… Ik vind dat geen enkele mama sorry moet zeggen voor hoe ze er nu uitziet.
Hoe je lichaam is veranderd door de zwangerschap wil alleen maar zeggen dat je lichaam heeft gezorgd dat er iets ontzettends moois op de wereld is gezet.
Ik keek daarstraks naar mezelf…e n ik zei luid op… DIT BEN IK… Is dat oke voor U – mevrouw X?

En nog 1 dingetje… Liever wansmakelijk mager dan te leven met wansmakelijke sombere gedachten die het leven zeer zuur maken!
Vandaag show ik dus even geen kleren, maar mijn eigen lichaam… Als u dit niet aankan mag u wegkijken! 😉

IMG_4696
Foto : Elle Milla

Belmodo_Triumph_Elle_Milla2-35-12331-85439

img_2440Foto’s : Zeb Daemen

LOVE (ook voor Mevrouw X),

ELLE