THIS IS ME…IS DAT OKE VOOR U?

Dat ik me vandaag neerzet om dit stukje neer te schrijven in plaats van honderd andere dingen te doen die op mijn to do list staan, is puur omdat dit eerst even van mijn hart moet…

Toen ik gisterenavond op mijn Elle Milla Facebookpagina heel wat leuke reacties mocht lezen en enkele vragen over bestellingen of maatjes moest beantwoorden vond ik een bericht waar ik blijkbaar over had gekeken.
Dat bericht werd op 2 mei onder 1 van mijn collectiefoto’s gezet.
Zoals jullie weten ben ik een tijd geleden de shop begonnen… Een droom die werkelijkheid werd, mede dankzij jullie, omdat jullie mij al die jaren via de blog konden volgen. Je zou in de shop terecht kunnen voor heel veel mooie musthaves op gebied van kleding en interieur, maar ook voor onze kleinste kids zou er heel wat te vinden zijn. Door de grote vraag naar dameskleding en de evolutie van de shop mag ik wel trots zeggen dat ik wekelijks nieuwe spullen aan de collectie kan toevoegen. Hier ben ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig. De kans die ik nu krijg wil ik met beide handen grijpen en ik geniet er ook met volle teugen van.
Elk kledingstuk wordt zorgvuldig uitgezocht om het steeds beter en beter bij elkaar te laten passen.
Het concept van de Elle Milla shop is ontstaan met liefde, uitgekozen met liefde en zal ook steeds met veel liefde naar jullie toegestuurd worden.

Dat ik zelf model zou staan voor de kleding was vanzelfsprekend, aangezien het een verlengstuk van mijn blog is en ik de spulletjes voor jullie uitkies. Het is dan ook de Elle Milla Shop toch?! 😉
Zo bespaar ik heel wat tijd, omdat ik zelf model sta en ook zelf de foto’s maak. Mijn statief en zelfontspanner zijn mijn allerbeste assistent en zo werk ik al meer dan 10 jaar.

Ik krijg regelmatig mailtjes met vragen over maten en daar help ik iedereen heel graag mee verder. Ieder model is anders en daarom is het belangrijk om goed te communiceren over de pasvorm.
Sommige klanten hebben net zoals ik maatje XS en sommige gaan richting L of XL. Het leuke aan de collecties is dat er heel veel losse modelletjes tussen zitten, voor ieder figuur is er dus wel iets te vinden.

Gisteravond was ik dan ook even in shock toen ik het volgende bericht onder een foto van mij zag staan. Geschreven door laat ons zeggen… Mevrouw X.

MEVROUW X – Ben ik de enige die vind dat dit echt GEEN modellenlichaam is? Graatmager vind ik echt wansmakelijk! 😱😱😱😱jammer want de kledij komt niet tot zijn recht.

Mijn eerste reactie was even lachen… Ik voelde me heel even weer teruggaan naar middelbare school, waar ik ook regelmatig de opmerking kreeg dat ik te dun was en dat ik vast en zeker wel een eetstoornis had. Maar gelukkig heb ik me daar nooit iets van aangetrokken en bleef ik blij met mijn lichaam.

Maar enkele minuten nadat ik het bericht had gelezen kreeg ik een ontzettend boos gevoel. Hoe durft iemand zomaar zoiets onder een foto te zetten? Maakt niet uit of het nu een foto van mij is, van een andere magere dame, of zelfs van iemand met grotere maten? Is het normaal dat we het woord WANSMAKELIJK maar gewoon gaan rondgooien zonder dat je enige kennis van zaken hebt of zonder te weten wie die persoon is? En oke als je dat denkt, maar dat je er zomaar andere mensen bij wil betrekken en vraagt of zij hier ook net hetzelfde over denken??? Dat kan toch niet?!
Ik werd hier zo ongelofelijk boos van… en besliste om het bericht te laten staan en de vrouw in kwestie een privébericht te sturen. Ik dacht dat dit wel netjes was ipv de discussie aan te gaan op een plek waar meer dan 26.000 anderen meevolgen.

Gisteravond stuurde ik haar dit:

Beste Mevrouw X, Ik zie nu net je reactie van 2 mei op een facebookpost van mij! (@ellemilla).
Ik wil alleen maar even meedelen dat ik het ontzettend grof van je vind om zonder enige kennis van zaken zo grof uit te hoek te komen!
Voor alle duidelijkheid: Ik ben Elle Milla, sta zelf model voor de kleding die ik verkoop en moet het doen met de fysieke kwaliteiten die ik van mijn ouders heb gekregen!
Neen, ik heb geen eetstoornis of wat jij dan ook wil denken! Ja…Ik ben aan de magere kant, heb 2 kinderen gekregen, eet alles waar ik zin in heb, als ik zou kunnen dan zou ik best wel wat aan willen komen, maar dat lukt me niet dankzij een snel en hardwerkend metabolisme!
Gelukkig zit ik daar zelf helemaal niet mee in, en ben ik ontzettend trots op mijn lichaam en ben ik een zeer gelukkig mens! Ik weet niet of jij ooit negatieve reacties op je uiterlijk krijgt? Misschien is dit een tip voor je, let aub op met wat je zomaar rond gooit en roept op internet of waar dan ook… die onbeschofte opmerking van je… is totaal not done! Wat was hiermee je bedoeling? Zocht je bevestiging? Of wilde je me nog met andere mensen samen gaan uitlachen? ( want je stelt dus duidelijk de vraag of andere mensen hier net hetzelfde over denken?) Ik kan hier zelf heel goed mee om, maar vergeet niet dat er andere mensen zijn die hier misschien heel gevoelig voor kunnen zijn! Misschien vaak ook jongeren?
Ik hoop uit de grond van men hart dat je voortaan even nadenkt voor je er zomaar iets uitflapt! Ik ga je opmerking zelf niet verwijderen… dat laat ik aan jou over! Moest er van mij zo’n bericht ergens online staan zou ik me er enorm voor schamen!
Fijne avond nog! Sarah

Mevrouw X leek zelf niet echt onder de indruk, want de volgende ochtend stuurt ze mij dit terug:

Bedankt voor je toewijzing. Laat mijn bericht maar staan. Tenzij je echt de neiging hebt dit te verwijderen. Wat ik vooral bedoelde is dat ze beter wat meer realistischere modellen zouden aannemen. Want het is voor de gewone mens alles behalve leuk om steeds hetzelfde te zien in boekjes. Jongeren gaan ervan uit dat dit het voorbeeld model is. Waardoor kinderen soms al op hun eten gaan letten en dat vind ik not done. En ja, ik vind graat magere modellen echt niet mooi om naar te kijken en het flatteerd alles behalve de kledij. Groetjes!

Blijkbaar was Mevrouw X nog trots op haar bericht ook… en daarom wil ik graag even het volgende met jullie delen…

Waarschijnlijk  heeft Mevrouw X zelf onzekerheden over haar lichaam…Wie niet? Ik ook hoor…Ja, ik zou graag wat extra kilo’s erbij willen of een cupmaat meer en ook mijn tanden zou ik graag rechter hebben.
Ik denk dat iedereen wel iets heeft wat ie graag wil veranderen. Sommige dingen kan je veranderen, sommige dingen niet.
Maakt mij dit ongelukkiger? Of laat ik mijn onzekerheden mijn leven bepalen? Neen…
Ik zie mijn lichaam graag… en dan heb ik altijd gedaan.

Dus omdat ik mager ben zou ik niet zelf op mijn foto’s mogen staan…De Elle Milla Shop zou dus blijkbaar op zoek moeten gaan naar een ronder model… want anders zou ik die jonge meisjes aanzetten tot minder eten… misschien wel met anorexia als gevolg.
Een extra model zou super zijn hoor!
Dus 3 volle dagen per week, soms wel 5 dagen moet ik een model in loondienst nemen, liefst daarbij ook nog een make up artist/kapper?
Onverwachts shooten zit er nooit meer in en het concept of idee van Elle Milla shop verdwijnt steeds meer en meer op de achtergond.
Puur en alleen omdat IK, Elle Milla TE mager word gevonden door enkelen die dit niet kunnen verdragen.

Moest Mevrouw X weten dat ik naast het beeld steeds koekjes,chips of cake heb staan zou ze me misschien nog wansmakelijker vinden… (of als ze het weet, zou ze dan stiekem  denken dat ik het daarna op de wc ga uitkotsen? Of misschien zet ze het wel zonder gene op Facebook!)

“Want het is voor de gewone mens alles behalve leuk om steeds hetzelfde te zien in boekjes”

Dus blijkbaar behoor ik dus niet tot de groep van de “gewone mens”… Alsof we nu met z’n allen boos met het vingertje moeten wijzen naar die magere mensen, omdat ze jongeren of zelfs kinderen aansporen om niet te eten!
Wat een kortzichtig gedacht zeg! Mevrouw X… een behoorlijk deel van de bevolking is mager hoor!

Begrijp me niet verkeerd… Ik sluit mijn ogen ook niet en weet dat eetstoornissen nog vaak voorkomen. Dat de modewereld hier iets mee te maken heeft valt ook niet te ontkennen. Maar 1 ding kan ik je meegeven… Ik sta als eerste te springen wanneer een designer of fotograaf verder kijkt dan die “graatmagere” modellen die er al dan niet zelf voor kiezen! Zo vind ik het ook te gek wanneer er plots een oude dame of heer mee op het podium komt. Zalig denk ik dan!
Blank, zwart, mager of rond…Wat maakt dat nu toch uit?!

Mevrouw X, kan jij ook eens verder kijken? Kijk nu eens rond… Steeds meer en meer webshops maken gebruik van dames met rondingen…
Neem nu eens dat boekje en sla het open… Staat er nu echt niets in wat je mooi vindt? Waar je blij van wordt? Of ben je alleen maar gefocust op datgene dat je niet wil zien?
Ga eens kijken op verschillende webshops… Ze maken steeds meer en meer gebruik van verschillende figuren en ook huidskleuren.

Als ik de tv opzet of in datzelfde boekje van jou kijk, dan denk ik…Wauw, kijk die vrouw heeft een stralend mooie lach, die vrouw heeft nu de perfecte cupmaat of de perfecte kont!
Maar nooit zal ik van die onzekerheden over mijn lichaam, deze vrouwen aanvallen…Of wansmakelijk vinden!
Dat doe je niet, tenzij je inderdaad issues met jezelf hebt. Dan is het aan u om hier iets aan te doen… Niet aan mij!
Ben jij niet blij als je in de spiegel kijkt? Doe er iets aan… Lukt dat niet meteen… probeer er dan het beste van te maken… Er zijn zo veel meer belangrijkere dingen in het leven dan een strijd aangaan met jezelf of laat staan met anderen…

Kijk eens anders rond in het leven, want er is zo veel moois om te zien… Geluk begint bij jezelf; dik, dun, zwart of blank. En aub… laat zo’n kinderachtige reacties achterwege… want je was toch zo bezorgt over die kinderen en jongeren?
Je loopt toch ook niet over straat te roepen en te wijzen als je iemand niet mooi vindt?
Of spreek jij wel voorbijgangers aan om te vragen wat ze van dat ene veel te magere meisje op dat bankje vinden?

Weet je wat ik vandaag heb gedaan? Ik heb mezelf eens goed bekeken in de spiegel… Zo van kop tot teen en ik besefte dat ik dit door de drukte van het mama zijn al lang niet meer had gedaan…Tijd nemen om naar mezelf te kijken… (klinkt gek eigenlijk voor iemand die wekelijks honderden foto’s van zichzelf neemt toch?)
Mijn lichaam is uiteraard veranderd na 2 zwangerschappen… Dat van jullie misschien ook?
Hoe dan ook… Ik vind dat geen enkele mama sorry moet zeggen voor hoe ze er nu uitziet.
Hoe je lichaam is veranderd door de zwangerschap wil alleen maar zeggen dat je lichaam heeft gezorgd dat er iets ontzettends moois op de wereld is gezet.
Ik keek daarstraks naar mezelf…e n ik zei luid op… DIT BEN IK… Is dat oke voor U – mevrouw X?

En nog 1 dingetje… Liever wansmakelijk mager dan te leven met wansmakelijke sombere gedachten die het leven zeer zuur maken!
Vandaag show ik dus even geen kleren, maar mijn eigen lichaam… Als u dit niet aankan mag u wegkijken! 😉

IMG_4696
Foto : Elle Milla

Belmodo_Triumph_Elle_Milla2-35-12331-85439

img_2440Foto’s : Zeb Daemen

LOVE (ook voor Mevrouw X),

ELLE

33 gedachten over “THIS IS ME…IS DAT OKE VOOR U?

 1. Prachtig! Prachtige vrouw en prachtige lichaam. Ik heb het ook niet voor te kiezen, mocht ik kiezen had ik ook graag jouw lichaam gehad. Maar toch ben ik trots op m’n lichaam en hoe het er uit ziet. Dik of dun maakt toch niet uit!! Trek het je niet aan! Haters zijn er helaas ook. Ach ik zou pronken met zo’ n lichaam en nog niet een beetje :-). En het laatste wat je moet doen is je verantwoorden tegenover die wansmakelijke vrouw. Ze is het niet waard! Ze is zo onzeker dat ze zich ergert aan andere vrouwen. Ps: ik vind jou niet mager, maar een heel mooie lichaam hebben waar ik stiekem jaloers op ben ;-). Dikke knuffel en geniet van je gezinnetje xoxo

 2. Vandaag mijn bestelling mogen ontvangen, die liefdevol ingepakt werd…dank je 😙. Ook ik was vroeger aan de magere kant…alle opmerkingen ten spijt. Na mijn 4 kinderen gedragen te hebben en op de wereld gezet te hebben, na de 4 die voor mijn leeftijd kwam te staan…beginnen mijn heupen en billen duidelijk ronder te worden. Ik let op mijn eten, biologisch en gezond, drink elke avond een welverdiend een glaasje wijn, geniet van mijn kinderen en het mama-zijn en stond daarnet als een tiener voor de spiegel te pronken met de kledij die ik vandaag mocht ontvangen. 😀…met mijn benen waarbij een ader bovenop ligt na een laatste zwangerschap, met putjes in de billen en met een beetje huidoverschot op mijn buik.
  Leve de verschillende vrouwenlichamen ! Leef en laat leven !!! Dikke kus Elle Milla…liefs Elke

 3. Lieve Sarah!
  Ik vind jou echt prachtig. En dan heb ik het niet per definitie over jou lichaam, maar hoe jij bent als mens. Ik vind jou prachtig als mamma! Ik kijk graag naar jou stories met je 2 schattig kids. Voor mij ben je een voorbeeld mamma. Jou shop Elle Milla heeft mijn doen inspireren voor de naam van onze dochter ( Mila Ella ) fijn dat je dit met ons deelt. Snel mevrouw X vergeten en door gaan met de dingen waar jij zo goed in bent!

  Ik ben dol op je!

  Heel veel liefs uit Nederland

  XO Suus

 4. Goed gezegd gdvrdmm. Ieder zijn lijf, als je niet tevreden met jezelf probeer je er iets aan te doen maar projecteer je frustraties niet op een ander he. De ene wil zus de andere wil zo, je hebt t nu eenmaal niet altijd te kiezen. Wij zijn heel trots op jou, je werk en je knappe gezinnetje blijf maar lekker jezelf 😘

 5. Normaal reageer ik niet snel op blogs of posts.. Maar deze vond ik belangrijk… Bedankt voor deze post als antwoord op een onwaarschijnlijke reactie op je lichaam. Wat je doet en verwezenlijkt als mama, als vrouw, met deze blog en webshop is iets om heel trots op te zijn. Dat je dit doet met alles van jezelf, je persoonlijkheid, je lichaam, je ideeën, je talent.. Maakt het net heel persoonlijk en zó veel meer waard! Ik heb niet jouw maat, maar een trotse 40. Ook als mama.. En de kleren staan ook mij goed.. Daar doet de maat echt niets aan! Ik volg nog steeds graag je blog, vlog, webshop én foto’s! Want als jij dit alles helemaal zelf doet, is wansmakelijk duidelijk niet de juiste omschrijving..

 6. Zalig om te lezen !!!
  U hebt deze dame x nu echt wel genoeg bejubeld vandaag, genoeg lof aan dame x
  We draaien de rollen even om, alle lof aan u, voor jouw inzet, voor jouw goeie smaak, voor het leuke concept, voor de leuke verpakking, voor de ❤️❤️❤️, voor de persoonlijke boodschap, voor jij, zoals JIJ bent innerlijk en uiterlijk. Driewerf HOERA !!!!

 7. Punt gemaakt en op wat voor een manier! Ik ruik toch vooral jaloezie van Mevrouw X. Als ik eerlijk mag zijn: het zou inderdaad wel handig zijn dat het model dezelfde lichaamsvormen heeft als de koper, zo weet je bij online shoppen zeker of je er wel mee past. Maar wat saai zou de wereld zijn, mocht iedereen er hetzelfde uitzien?! Het is mooi om mensen te zien die trots zijn op hun lichaam, in welke vorm dan ook. En Hey, ik vind je een kei-knappe moeder!

 8. Lieve jij (en je lichaam),

  Wat een kneus van een reactie. Ikzelf behoor tot de categorie “L – XL” wanneer ik in de Elle Milla-shop bestel. Ik ben niet slank, maar voel me ook niet echt dik. Laat ons zeggen dat ik mezelf een beetje ‘strakker’ zou willen zien. Ik eet ondertussen lustig verder. 🙂
  Maar ik vind het ook helemaal niet erg om naar slankere modellen te kijken. De kleding die jij in je shop naar voor brengt, staat mij evenzeer!!
  Ik vermoed dat mevrouw X het concept van je shop en blog niet goed begrijpt… misschien is ze wat jaloers…(?)
  Ikzelf heb een dochter van 8 en ik merk dat zij ook met ‘gewicht’ en ‘gezond eten’ bezig is… (wellicht omdat zij met mee gaat joggen en ze me wel es hoort vertellen dat ik best wat minder mag snoepen…), maar wanneer ik haar vraag of ze mama ‘dik’ vindt? “Nee hoor, mama! Maar je hebt misschien wel een iets dikkere poep…” 🙂
  Het is maar hoe je er emee omgaat en jij, meid, doet dat heel goed! Keep up the good work!

 9. Hey Sarah.
  Weet je .. sommige mensen zijn nu eenmaal jaloers punt.
  Dit is er zo eentje.
  En ja… niemand is perfect.
  Zolang je je maar goed voeld.
  En dit straal je ook! Je ben gewoon gelukkig om wie je bent en wat je doet.
  En dat is mooi!
  Ik zelf heb ook minpuntjes..
  Maar toch met jou collectie die ik aankoop straal ik ( een echt fashionmama) 🙂
  Weet Je, je doet het super gewoon en geloof mij… een knappe mama ben je zeker!
  Dus laat de jaloerse mensen maar zeggen.
  Geniet geWoon om wie je bent sweety!!

  Liefs
  Jessica

 10. Goed gezegd! Geen enkele mama zou zich mogen schamen om haar lichaam, laat staan een andere mama afbreken.
  “Jij bent echt wel te mager” is een zin die ik in mijn leven ook al te vaak heb gehoord en ik vind het zo erg dat dit een zin is die getolereerd wordt in onze maatschappij. Stel je voor dat jij zomaar tegen iemand zou zeggen “Jij bent echt wel te dik”… Wat voor reacties zou je krijgen? Nochtans is het dezelfde zin.
  Chapeau voor deze open brief. De foto’s zijn overigens prachtig! 😉
  Veel liefs!

 11. Soms denken mensen dat zomaar reageren ‘normaal’ is. Doe gewoon verder met je werk. Ik volg je op de voet en ben nog altijd blij met mijn bestelling, geen dag spijt van. En je lichaam, is gewoon elle milla!

 12. Beste Elle Milla,

  Ik begrijp je boosheid en reactie maar eigenlijk verdient mevrouw X de aandacht niet die ze nu krijgt. Hoogstwaarschijnlijk vindt ze zichzelf nog interessant ook 🙄. Zowel haar reactie op uw foto als haar repliek getuigen van weinig intellect. Probeer je er niet te veel in op te winden, het is energie steken in negativiteit en het haalt niets uit.
  Je hebt een prachtig lichaam!
  Proficiat met de leuke blog/shop. Ondernemen de dag van vandaag is niet simpel, ik vind het doodnormaal dat ze met zo’n lichaam zelf model staat voor de kledij die je verkoopt! Het is bovendien heel sympathiek, mensen zien dan ook de vrouw achter de shop! Blijven shooten zou ik zeggen, en je hoeft je al helemaal niet te verantwoorden over wat je eet of niet eet.

  Veel liefs…

 13. Haters gonna hate… Jaloezie is een ergere ziekte dan degene waar ze u van beticht. Super geschreven en waarschijnlijk heb je bij velen een gevoelige snaar geraakt. Bewust worden van jezelf en ermee leren leven oftewel er iets aan doen is de boodschap.
  Je mag trots zijn op jezelf en je webshop. Keep up the good work!

 14. Je hebt gewoon een prachtig lichaam! Niks van aantrekken!

  En mevrouw X, je hebt veel zelf in de hand hoor (tenzij je lichamelijke problemen hebt maar dan ben je bij een arts op de juiste plaats). Je kent het gezegde ‘elk pondje gaat door het mondje’. Ik zeg niet dat je mager MOET zijn maar blijkbaar voel je jezelf niet goed in je vel, anders zou je zoiets niet zeggen over anderen. Ik zou zeggen, doe er dan wat aan!

  En alleen nog maar volslanke modellen lijkt me ook geen goed idee want volgens jouw denkwijze zou dat jongeren aanzetten tot te veel eten 🤔 Ook niet echt gezond…

 15. Het blijft me elke keer weer verbazen dat het oké is om tegen iemand te zeggen “amaai wat ben jij mager” maar dat her omgekeerde absoluut niet door de beugel kan. Wat is dat toch met dat skinnyshaming. Je bent een prachtige vrouw met een prachtig lichaam en een gezond lichaam. Blijf jezelf. En die mevrouwtje X, wel, dat zijn de mensen die ons regelmatig bloginspo geven. 🙂

 16. WoW, prachtig, jouw aanpak bewijst wat voor ‘knappe’ madame je bent! Ik ben zelf een maatje XL en wil gerust eens komen poseren (zonder vergoeding) om dat cliché dan ook weer de wereld uit te helpen 😊 nog veel succes

 17. Ik zie toch niets verkeerds aan je lichaam…als man zijnde ! 😈 oeps sorry ! 😇 Mijn ex had zelfde probleem als jij werd ook altijd door onzekere dames met corpulentere lichaamsvormen met azijn overgoten in de omgang. Ook een vorm van jaloezie denk ik en lichaamsgewicht is ook pure wiskunde…ieder pondje gaat door het mondje 😀 ikzelf ben niet bepaald een lichtgewicht maar ik besef ook dat dit door mijn levensstijl komt. Dus wie slank wil zijn moet minder in het mondje stoppen dat wat het metabolisme kan verbranden en wie iets voller wil zijn moet vettiger eten in het mondje stoppen… veel succes nog in de kledinghandel !

 18. Goed gezegd Sarah! Ik vind je shop super en ben wel fan van je concept! Ookal heb ik zelf geen kleine maat 😄 Keep up the good work 👍🏻

 19. Ik word zelf ook in het dagelijkse leven geconfronteerd met mensen die er kritiek op hebben dat ik te mager ben en er ziek uitzie. Dat terwijl ik waarschijnlijk veel meer in mijn mond steek dan een normaal persoon. Zo’n opmerkingen kwetsen enorm en zeker als je er niets aan kan doen. Mensen die doen aan dit type generalisaties zouden beter twee keer nadenken. Want niemand krijgt graag negatieve opmerkingen over zijn of haar uiterlijk. En mevrouw X ooit al van cyberpesten gehoord? Want de naar uw mening terechte opmerking zet hiertoe aan. Het is nochtans ook een thema dat alomtegenwoordig is in het nieuws en ook enorm veel slachtoffers maakt. Een goed voorbeeld bent u dus duidelijk zelf niet.

 20. Super aanpak! Merci daarvoor!
  Normaal bestel ik niet veel kledij online…maar op de webshop van jou, moet ik me echt wel inhouden om niet alles te bestellen 😉

 21. Trek het je niet aan , je bent een hele mooie vrouw. Als iemand het nodig vindt om zo belachelijk te reageren, dan zit die persoon met issues, niet jij. Ik las onlangs ergens een citaat dat op het volgende neerkomt: als iemand het nodig vindt om je naar beneden te willen halen, wil het zeggen dat ze al onder jou staan om te beginnen . En dat klopt vind ik in die zin dat dergelijke opmerkingen letterlijk dan ook laag bij de gronds zijn of anders gezegd van niet veel innerlijke wijsheid getuigen. Vergeet niet dat jaloezie ook altijd drijfveer van dergelijke reacties zijn. Take care en doe vooral verder met wat je bezig bent, ziet er goed uit, x Freia

 22. Ik vind het heel erg voor je om zo’n rottige reactie te krijgen! Ik ben ook blogger en dat is een van mijn grootste angsten om ook zo’n rottige reacties te krijgen op iets wat ik post. Het is al een hele tijd dat ik je webshop en blog volg, en ik ben zelfs jaloers op jouw lichaam! Je mag daar fier op zijn, meid! Na de geboorte van mijn twee zoontjes is mijn lichaam wat minder strak en ben ik ietsje uitgezet tegenover vroeger. Mijn man vindt me goed met mijn maatje large… Ik ben daar onzeker over, ga nu terug lopen om wat strakker te worden, maar dan nog ga ik zeker niet tegenover andere, meer slankere meisjes lopen zeuren dat ik het niet kan zien! Integendeel, ik zou zelf zo’n mooi lichaam willen hebben als jij maar ik probeer vrede te krijgen met hoe ik eruit zie nu. Misschien word ik terug wat strakker, dan is dat goed, maar ik hoef niet per sé heel veel kilo’s te verliezen. Ik wil gewoon me goed voelen in mijn lichaam. Soms lukt dat al goed, soms niet. Ik blijf verdraagzaam tegenover iedereen, want iedereen heeft zijn eigen kruis om te dragen en niemand hoeft kritiek te geven op iemands uiterlijk. Chapeau voor jou dat je je mannetje hebt gestaan en je niet liet doen, dit hoef je niet te pikken. En geniet van je lichaam, jij bent mooi zoals je bent! Dikke knuffel, Inge x

 23. Respect voor diegenen die skinnylicious zijn! Zo noem ik mezelf, want ik ben een XS. En ik ben heel blij met mijn lijf, ook al beantwoordt het niet aan de “ideale” maten. Blij dat een andere XS het topic behandelt, want ik heb ook al veel gemene opmerkingen over mijn maatje minder gekregen. En neen, ik heb geen eetstoornis of ooit gehad. Ik eet wat ik wil. Eat that!

 24. Wauw prachtig neergeschreven! Ikzelf heb ook altijd maatje XS gehad. Ik kon er niets aan doen, goede genen waarschijnlijk. Ik eet wat ik wil, mijn geluk zeker? Als tiener werd ik vaak nageroepen met scheldwoorden als anorexiakind! Ook op school spraken ze mij erover aan. Geen pretje! Maar is het niet belangrijker dat je je goed voelt in je vel? Niet je maat? Ochja het doet me vooral terugdenken aan deze quote: When curvy girls talk about skinny girls in a negative light you can’t retaliate, because if you do, you’re being rude! Je bent een prachtige vrouw met een superleuke blog en webshop! Je moet dat voor NIEMAND veranderen! xx

 25. je bent een zeer knappe dame die er gezond uitziet. dat is wat telt. alleen – misschien zou het een goed idee kunnen zijn om een maatvermelding bij je kledij die ’taille unique’ is. gewoon zodat wie, zoals je zegt, een andere maat heeft, een idee heeft van wat de geschatte maat is. Would be perfect 🙂

 26. Niemand zou ooit op zijn uiterlijk, gewicht of gelijk wat moeten veroordeeld worden. Zonde dat sommige mensen zo kortzichtig zijn en vooral best grove taal durven gebruiken. Niks wansmakelijk aan trouwens! Mooie foto’s 🙂

Geef een reactie