DIERENVRIENDJES

Wie mij kent weet dat ik een enorme dierenvriend ben… Ik ben verliefd op katten en ook honden doen mijn hartje steeds sneller slaan. Het moment dat ik mijn twee prachtige katten moest afstaan omdat het hier thuis gewoon niet meer ging, doet me nog steeds pijn… En er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet even aan die twee lieverds denk…

Ondertussen kriebelt het nog steeds om een huisdier te hebben, maar net zoals 2 jaar geleden is het nog steeds niet mogelijk omdat ik er gewoon nog geen tijd voor heb…
Ook is Ties niet zo’n grote dierenvriend… intekenstelling tot Cis en Vin…
Ik vind het zo belangrijk om de kinderen vaak in aanraking te laten komen met dieren… En ik hoop ooit dat ze zelf voor een diertje kunnen zorgen, want ze zullen er de allerbeste vriend aan hebben EN bovendien leren ze zorgzaam omgaan met hun dierenvriendje…

Sinds enkele maanden komt hier dagelijks een super mooie Main Coon kat van de buren dag zeggen… Hij blijft dan een uurtje en keert dan weer terug naar huis! Ik geniet daar zo hard van… En ook de jongens zijn steeds zo blij met het bezoek.

Bij mijn ouders zien ze een sprekende papegaai, heel wat visjes , een grote Zwitserse herder en binnenkort nog veel meer vogeltjes…
Het contact met de hond is van lop een veilig afstand omdat hij nog heel speels is en ietsje te groot en te zwaar om zomaar los rond te lopen wanneer de jongens er zijn. gelukkig zijn de jongens er niet bang van!
Ik droomde al lang van een hond, maar als je al geen tijd hebt voor katten dan lukt een hond ook zeker niet… daarom ga ik af en toe even wat wandelen of spelen met Olvaer de hond. ūüėČ
Je kan het niet ontkennen… die liefde dat zo’n beesten geven is echt fantastisch en blijft uniek.

Waarom ik jullie dat allemaal vertel? Wel…ik hoorde laatst van een super leuk initiatief… namelijk ….¬†Buurhondje.

Het idee is ontstaan door Lyte…vanuit eigen behoefte: zij leidt een druk bestaan en kan niet fulltime voor een hond zorgen. Wel vind ze het leuk om af en toe met een hond te wandelen.
Tijdens vooronderzoek bleek dat er in Engeland een soortgelijk bedrijf bestaat met meer dan 600.000 leden. Dat kan in Nederland en Vlaanderen natuurlijk ook! Via Buurhondje worden hondeneigenaren gekoppeld aan mensen uit de buurt die zelf geen hond hebben, maar wel graag met een hond op pad willen.
Veel sneller dan verwacht is het ledenbestand gegroeid, waarbij de verdeling tussen eigenaren en leners ongeveer 50-50 is. Eigenaren worden lid omdat zij hun hond meer beweging en aandacht gunnen en daar zelf niet altijd in kunnen voorzien. Gelukkig zijn er genoeg hondenliefhebbers die zelf (nog) geen hond kunnen/willen aanschaffen maar wel graag op een hond uit de buurt willen passen.

Een geweldig idee dat ik heel graag wil steunen…
Een grote doelgroep bestaat namelijk ook uit gezinnen.¬†¬†Denk aan kinderen die graag een hond willen, maar waarvan de ouders het geen goed idee vinden. Via Buurhondje kunnen ze een hond van iemand anders uitlaten of kunnen ze oppassen. Ook zijn er (alleenstaande) ouders op ons platform die het juist leuk vinden om voor de kids een hond ‘te lenen’ uit de buurt. Zo hebben de kinderen toch plezier, maar is er niet fulltime een hond aanwezig in huis.

Ik veronderstel dat er zeker veel dierenvrienden dit stukje zullen lezen, dus neem zeker eens een kijkje op de site het buurhondje.
Laat me zeker ook weten wat jullie hiervan denken, want daar ben ik heel bieuzd

img_7516

img_7545img_7531img_7522img_7555img_7519img_7561img_7526img_7543

Geef een reactie