Zwanger worden – part 2

 

Enkele blogposts geleden vertelde ik jullie over mijn eerste zwangerschap. Een zalige onbezorgde zwangerschap… Tot in de puntjes voorbereid! Ja, ik was helemaal klaar om kleine Cis met open armen en heel mijn hart te ontvangen!

Cis is een prachtig mannetje en vanaf dag 1 heel eigen. Zoals Cis is er maar eentje en ook al was hij meestal een hele flinke jongen, toch had ik mijn handen vol met zo’n kleine kapoen.
We waren de beste vrienden, deden alles samen en aan een volgende baby dacht ik nog niet. Als ik aan een broertje of zusje dacht voor Cis, zou ik pas stoppen met de pil als Cis naar school zou gaan. Toch besliste het lot daar anders over.

Ontdekken dat ik zwanger was

Toen ik me al enkele dagen heel moe voelde en mijn altijd zo regelmatige menstruatie maar uitbleef ging ik op “woensdag knuffeldag” samen met Cis toch maar eens een zwangerschapstest halen… Terwijl ik er eigenlijk van overtuigd was dat deze negatief zou zijn… Bleek ik na 2 keer testen toch zwanger te zijn.

Zo ongepland… En zo plots.
Ik was zo bang dat ik nog niet klaar was om die liefde voor Cis te delen…
Ik was bang en schrok me te pletter…

Niet wetende dat ik een uurtje later op de spoed zou belanden. Nog geen 10 minuten wist ik dat ik zwanger was en ik kreeg ontzettend veel pijn in mijn buik… Ik draaide weg en werd met de ziekenwagen naar de spoed gebracht!(Het hele verhaal is iets dramatischer, en kan je hier en hier volgen!)

Een heterotopische zwangerschap

Diezelfde avond werd ik nog geopereerd om na de operatie wakker te worden en te horen dat ik toch geen gesprongen cyste op mijn eierstokken had, maar dat er sprake was van een heterotopische zwangerschap en dat ze 1 kindje hadden weggehaald.
Het andere kindje zat goed en wel… (achteraf wist ik niet dat dit ook een wonder bleek te zijn!) Hoe dan ook, ik lag alleen in het ziekenhuis… Stikkend van de pijn… En of ik er nu klaar voor was of niet, dat kindje zat in mijn buik en het zou er snel aankomen!

Het kwam dan misschien niet op het ideale moment… Net tijdens het stoppen van onze winkel en midden in een periode van onzekerheid.

Bang afwachten op baby Vin

Tuurlijk was ik snel dolblij met het nieuws… En ik kon ook uren dromen als ik mij voorstelde hoe Cis en Vin samen zouden gaan spelen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik ook heel bang was… Bang voor de toekomst… Bang omdat ik wist dat ik nu echt minder zorgeloos kon genieten van deze zwangerschap…


Want ik had me na de zwangerschap van Cis voorgenomen om nog 1 keer met volle deugd zwanger te zijn… Het was zo leuk en ik wou dan ook nog 1 keer ieder momentje koesteren.

Pas vanaf week 14 begon ik me weer wat beter te voelen… Ik had na mijn spoedopname enorm veel bloed verloren en was heel zwak…

Het belang van foliumzuur

Ik verbleef die weken enorm veel in bed… Veel rusten, slapen, gezond eten en drinken en de nodige zwangerschapsvitaminen, zoals het foliumzuur in de Omnibionta Pronatal pilletjes. Zwangerschapsvitamines bevatten foliumzuur, een heel belangrijke vitamine voor de ontwikkeling van je baby. Het vermindert de kans op een open schedel en open ruggetje, iets wat niet altijd geweten is. Nog meer dan de vorige zwangerschap vond ik gezond leven en eten heel belangrijk.

Supermommy

Wanneer ik me weer beter begon te voelen vlogen de weken en maanden voorbij.
Ik wist wat me te wachten ging staan, had alle spulletjes van Cis nog bij de hand liggen dus daar hoefde ik me geen zorgen over te maken… Ik zou tot de laatste weken keihard werken om mijn grote droom te verwezenlijken en dat was… Starten met de Elle Milla Shop.

Iedereen verklaarde me voor gek… Zelfstandige worden, een eigen zaak oprichten terwijl je zwanger bent, maar ik geloofde erin… Gelukkig had het allemaal met mama’s en kids te maken en gaf zowel Cis als kleine Vin in de buik mij nog meer inspiratie maar ook keiveel steun…. Ik zou dit gewoon allemaal WEL kunnen…

Ik ben zo blij en zo trots dat ik dit allemaal in die ene korte periode heb opgebouwd, maar soms… Heel soms zou ik die laatste zwangerschap iets bewuster hebben willen beleven. Die lieve stampjes van Vin terwijl Cis met zijn handjes kwam voelen, kwam kusjes geven en zei dat hij snel met zijn broertje zou gaan spelen! Het was echt zo mooi om te zien…

De voorbereidingen

De laatste maand voor de uitgerekende datum zou volledig in teken staan van de bevalling… Ik zou een maand lang alles op het gemak voorbereiden… Beloond worden voor mijn harde werk en geduld. Ik zou de babykamer mooi maken, alle kleertjes wassen en strijken, nieuwe spulletjes gaan bijkopen, geboortekaartjes verzinnen en doopsuiker klaarmaken… Maar eerst DE GROTE opening van de shop… Dit gebeurde in een prachtig zonnig weekend. 1 augustus 2013… Ik had enorm veel leuke reacties gehad en heel wat bestellingen… En zou deze op maandag 3 augustus inpakken en verzenden.

Maar toen ik na een hele nacht bleef ontkennen dat mijn weeën waren begonnen en ik bloed verloor moesten we toch weer naar de spoed… Bang voor het ergste kreeg ik te horen dat de bevalling al goed begonnen was en ik al aan 8 cm zat…

(Dit kon toch niet waar zijn??? Ik had he-le-maal nog NIETS voorbereid… Ik had zelfs geen kleertjes klaargelegd…. Er moest nog zoveel geregeld worden…)

De bevalling… En dan mijn mooie baby in mijn armen houden

Er was geen stoppen meer aan… Ineens ging het om een stuitligging en de gynaecoloog wist me te overtuigen om toch niet voor een keizersnede te gaan maar gewoon voor een natuurlijke bevalling… Voor ik het wist lag ik daar te persen…

En lag mini mini Vin enkele minuten later in mijn armen… Zo klein, zo mooi, zo perfect… Plots maakte niets meer uit… En al die zorgen voor die voorbereidingen waren zo onbelangrijk! Het voelde zo goed… Vin was bij ons… En ik wist het meteen… Jij bent speciaal… Een echte vechter. Ik kon niet wachten om hem mee naar huis te nemen, om hem te zien spelen met Cis… Want moesten jullie het je nu afvragen… Neen… Ik was niet bang meer om die liefde voor Cis te delen! Hoe kon het ook anders met zo’n prachtig mooi kereltje in mijn armen!

Benieuwd naar mijn eerste zwangerschap? Een zalige, onbezorgde zwangerschap die eindigde met mijn kleine wonder, Cis.

Wil jij je ook goed voorbereiden op de bevalling? Neem zeker eens een kijkje op de blog van Omnibionta Pronatal, want hier lees je heel veel tips & tricks maar ook verhalen van andere mombloggers!

IMG_1150

IMG_1168l

IMG_1171

IMG_2969

IMG_3124

IMG_5669

IMG_5735

IMG_5739

Love,

Elle.

5 thoughts on “Zwanger worden – part 2

 1. Hey hey!
  Gisteren bestelling gedaan in je webshop en daardoor toevallig vandaag eens door je blog aan het bladeren. Kom ik bij dit topic uit. Wat een heftig verhaal seg! Gelukkig is alles goed gekomen.
  Ik kon eigenlijk vooral niet nalaten om te reageren omdat ik hier een warm gevoel van krijg en vertrouwen put voor de situatie waar ikzelf in zit.
  Ik ben mama van een zoontje van 2,5 en 3 weken geleden ontdekte ik dat ik onverwachts zwanger ben van een tweede kindje. Onverwachts en ongepland, want wij hadden eigenlijk besloten het met één kindje te houden (van ons beiden dan, want mijn vriend heeft nog een dochter van intussen 17 uit een eerdere relatie). Intussen heb ik al wat kunnen wennen aan het idee maar ik moet bekennen dat heel af en toe de ongerustheid me toch besluipt. Hoe moet ik dit allemaal zien voor elkaar te krijgen? Ik heb mijn handen al vol met mijn zoontje die aan energie niets te kort heeft :-)… En ook, wat jij ook schrijft: kan ik van een tweede kindje net zoveel houden als van mijn zoontje? Gaat hij zich niet tekort gedaan voelen? Gaat hij blij zijn met een broertje of zusje?…
  Maar als ik jouw heftige verhaal lees kan ik enkel maar denken “natuurlijk gaat me dat lukken, ga ik een geweldige mom of two zijn, gaat mijn zoontje een superlieve grote broer zijn en gaat een kindje erbij ons gezin alleen maar verrijken”.

  1. Hoi Vanessa,

   Bedankt om je verhaal te delen! Ik snap je helemaal! Ik had ook datzelfde gevoel! En ik voelde me ook schuldig dat ik zoveel twijfels had! Maar vanaf dat dat kleintje begint te groeien in je buik wel je meer en meer aan het idee! En zeker wanneer het dan eindelijk in je armen ligt dan verdwijnen al die twijfels! Geloof me maar!
   Als we nu terugkijken dan is het idd allemaal wel heftig geweest, maar ik zou het nooit anders dan dit gewild hebben!

   2 kleine kids is een stuk drukker dan 1… maar net zoals bij de eerste zal dit ook weer vanzelf gaan! Komt echt helemaal goed!
   De liefde tussen broers en zussen is dan ook zo ontzettend mooi! Het mooiste wat er is…
   Ik hoop dat je er volop van kan genieten! En als je ooit wat kwijt wil, ben ik 1 en al oor! 😘

Geef een reactie