DE WEEK VAN VIN

Ik hou van mijn 2 jongens steeds een dagboek bij…Wanneer ik ’s avonds tijd heb, schrijf ik in hun dagboekje over wat ze die dag hebben gedaan en allerlei leuke momentjes die later mooie herinneringen zullen worden…
Zelf hun dagboekje bijhouden kunnen ze nu nog niet… Integendeel zelfs… Ik moet de boekjes goed verstoppen, want Cis is dol op boekjes, en zeker als hij er niet in mag tekenen… dan doet hij dat juist het allerliefst! 😉
Ik vond het misschien wel eens een leuk idee om die leuke momentjes met jullie te delen.
Vandaag is het voor het eerst de beurt aan Vin zijn weekje…

Hallo allemaal… Ondertussen ben ik vandaag 14 maanden oud… wat ben ik toch een grote flinke schat! Dat is toch wat mijn mama altijd zegt! 
Ze moet heel vaak om mij lachen wanneer ik heel snel naar haar toe ren en mijn 4 tandjes laat zien met een grooooote lach! Ze zwiert me dan in de lucht en we draaien rondjes tot we er de slappe lach van krijgen! Dat vind ik zo leuk! Soms komt grote broer Cis dan ook aanrennen… en die moet dan ook zo hard lachen!
Mijn grote broer Cis is echt mijn held…Hij kan al zoveel… Ik probeer het vaak na te doen, maar soms lukt dat nog niet zo goed…Zo zat ik plots vast tussen de poort… en mama en papa moesten keihard lachen…
Broer Cis was toen heel lief voor mij, want hij zei… Rustig maar Vinneke, ik blijf wel bij jou, ik zal voor je zorgen! 

Het allerleukste vind ik om mij met mijn twee handjes vast te grijpen aan Cis zijn kleertjes en hem dan heel hard vooruit te duwen… Zo lopen we giechelend het huis rond terwijl Cis dan heel luid “TsjoekeTsjoekeTreintje” roept! 
Maar als hij dan plots geen zin meer heeft dan wordt ik een beetje boos… En hij eigenlijk ook! 

Naast stappen, lopen en tsjoeketsjoeketreintje kan ik ook nog veel meer andere dingen hoor! 
Ik kruip zonder moeite heel de avond op de bank en dan ga ik er voorzichtig weer af! Ik ben dol op klimmen en ik kan dat heel goed, maar mama doet altijd een beetje flauw dan, want ze denkt dan altijd dat ik ga vallen… Daarom legt ze altijd alles vol met kussens en dekens… Gekke mama… 
En als mama dat doet, dan wil Cis er een heel kamp van maken… Dan gooit hij alles op de grond en het liefst nog met heel veel speelgoed erbij… Opruimen doet hij niet zo graag… Dus mama moet altijd opruimen! 
Ik vind het opruimen eigenlijk wel leuk… Ik gooi altijd alle houten blokken weer in de doos… Dat kan ik super goed!
Mama heeft trouwens een heeeeeeele grote zetel gemaakt deze week…
Ik hoorde ze al vaker zeggen dat ze een veel groter salon wou… Maar ondertussen heeft ze even een tussenoplossing gevonden en 2 matrassen op elkaar gelegd. Klinkt gek, maar ze heeft er een groot deken over gelegd en NOG extra kussens… En dat vinden wij keiplezant, want nu hebben wij een “bootkamp” zegt Cis en dan kunnen de haaien niet aan onze tenen komen… 😉

Deze week kwamen mama en papa mij van de creche halen en ik moest heel de tijd lachen en babbelen in de auto… Ik zei van tikketakketikketakke en toen mama allemaal namen begon om te noemen kon ik ze voor het eerst zonder moeite allemaal navertellen…
Zo zei ik ” ooooPaa” en “PaPah” en “MaHMah” en “Cccccciiiiissssss”…
Wat waren papa en mama trots op mij… Ik zag zelfs dat mama bijna een traantje moest wegpinken, biiiiijna… 😉

Fruitpap en groentepap wil ik nu eigenlijk echt niet meer hoor… Iedereen eet altijd zoveel lekkere dingen… Die wil ik ook wel liever!
Dus ik at deze week spaghetti en frietjes, maar ook visje en veeel verschillende groentjes… 

Op zondag kwamen we allemaal samen om de verjaardag van mijn nichtje Yoko te vieren! Dat was superleuk, want toen heb ik heeel de middag gespeeld zonder te slapen.
Ik heb veel taart gegeten en allemaal andere lekkere dingen en ik werd flink verwend door iedereen!

Jullie horen het… Ik ben echt wel groot nu … Daarom mag ik vanaf deze week naar de grote kindjes in de creche! Ik moet niet meer bij de baby’s zitten… Ik zal mijn vriendjes zeker wel missen hoor, maar ik ben nu echt wel klaar om verder groot te worden!
Spannend zeg… Allezz, dat hoorde ik mijn mama toch zeggen! 😉


Dag allemaal… Ik hoop dat jullie mijn dagboekverhaal leuk vonden en ik laat jullie snel nog eens wat van me horen! 

Dikke kus … Vinneke *Mwua 

2 thoughts on “DE WEEK VAN VIN

Geef een reactie