HOME – KNUFFELS WASSEN

Sinds een tijdje mag ik mezelf trotse eigenaar noemen van de allercoolste wasmachine ooit. De crème de la crème onder de wasmachines… De Samsung Addwash! *Bam….
Nu we enkele weken verder zijn, kan ik wel degelijk zeggen dat ik regelmatig naar de wasmachine loop en de vuile wasmanden vaker leeg zijn dan vol. (De strijkmanden zijn nog steeds een issue in huize Elle Milla, maar bon we maken flinke stapjes vooruit! 😉 )
( Zie vorige blogpost voor meer info over de AddWash )

Het gebeurd niet heel vaak, maar soms moeten we die oh zo schattige knuffeldiertjes eens goed wassen. Het moment dat ik deze in de wasmachine stop krijg ik al meteen een schuldgevoel. De puppy eyes van de meeste onder hen kijken me dan vragend aan, waarom?

Nou… Omdat na een lange tijd de knuffel wel eens serieus vuil kan worden, en ook nare geurtjes kan hebben! Wanneer dit het geval is, dan wordt het tijd om ze te wassen.
Maar hoe ga je dan te werk?
Ik deed wat research en ook de test… En voila… Ieder knuffeldiertje kwam er niet alleen heel maar ook heerlijk ruikend uit!

Ik krijg maar liefst 12 kilo was kwijt in mijn AddWash dus meneer de grote beer en mevrouw de olifant gingen samen met nog enkele andere kleine diertjes in de wasmachine…

DSC00581

DSC00582

Hier enkele slimme tips!

Let altijd op of er nog wasvoorschriften aan het etiket hangen… De meeste knuffels mogen tegenwoordig wel op een warm programma gewassen worden, maar als je iets oudere knuffels hebt, dan kan je deze beter wassen op een kouder programma… Just in case! 😉
Vertouw je het niet helemaal? Kies dan voor een laag toerental van je centrifuge en dan hoef je je geen zorgen te maken!
(Dankzij de EcoBubble functie kan ik alle knuffeltjes wassen op 30 graden… Zonder enig probleem krijgt die alle vlekken en geurtjes eruit!)

Als de knuffel oud is, of gaatjes heeft, kan je deze best in een waszak, een hoeslaken of washandje steken… Doe er een elastiek om heen en zorg dat de knuffel goed vastzit!
Zo kan hij beter tegen een stootje.

Was je knuffels best op een zonnige warme dag! Een knuffel met een dikke vulling zal trager drogen, dus wanneer je hem buiten in de zon laat drogen gaat dit een stuk sneller!

DSC00591

DSC00597

Felgekleurde knuffels kan je best wassen met kleurwasmiddel, zo komt deze er niet uit met een afgewassen kleur!

Let goed op muziekjes in de knuffels… Mobieltjes kunnen jammer genoeg niet in de machine… Probeer ze eerst voorzichtig te verwijderen, lukt dat niet dan kan je hem beter niet in de wasmachine steken!
Knisperpapiertjes kunnen dan weer wel tegen de wasmachine.

Heeft je knuffel lange haartjes? Probeer hem bij het drogen dan nog even te drogen met de haardroger! It works! 😉

Is je kindje flink ziek geweest, last van huisstofmijt of heeft je kindje luizen gehad? Schakel dan even over na een warm programma van 60 graden… Zo ben je zeker dat alle bacteriën weg zijn!

Zijn de knuffels proper gewassen en weer extra zacht? Laat je kids ze dan weer extra hard knuffelen, de diertjes en ook je kids zullen suuuuperblij zijn!

DSC00598

Voila… Dit waren mijn tips, maar hebben jullie nog andere leuke ideetjes en tips? Laat ze zeker weten!

Love,

Elle.

 

 

 

 

Geef een reactie