Wat wil jij later worden? 

Wat wil ik later worden… Ik heb mezelf die vraag wel duizenden keren gesteld… Als kind was ik er van overtuigd dat ik dansers of zangeres zou worden. De uren die ik in mijn kamertje voor de spiegel heb gestaan zijn onmogelijk te tellen… Dromend dat ik de volgende grote popster zou zijn! Toen ik ouder werd had ik zoveel dromen en ondertussen ben ik zo stilaan op het punt dat ik mijn eigen dingetje goed en graag doe!
Ik ben eigenlijk alles wat ik graag had willen worden en nu is het de kunst om dit goed te blijven doen en er nog beter in te worden!

Ik vind het zo mooi om zelf nog zoveel herinneringen te hebben van mijn hele jonge jaren en dit nu al terug te zien in mijn kinderen. Als ik naar Cis kijk, zie ik een kindje vol fantasie, vol plezier, veel energie en vooral een kindje met heel veel dromen! Hij is zo creatief en steelt de show met heel de dag door liedjes zingen en dansen. Of hij loopt het huis rond met bordjes en kommetjes en maakt eten en dient op voor ons of zijn knuffeldiertjes….Hij is duidelijk mijn zoon… 🙂
Toen ik op het oudercontact de bevestiging kreeg dat hij heel graag creatief bezig was en heel de dag wou zingen en dansen ging ik superblij de deur uit!
Ik kan jullie moeilijk uitleggen hoe graag ik wou dat mijn kind zo goed kon spelen, fantaseren en dromen… Want eerlijk is eerlijk… Het is niet meer zo evident in deze iPad generatie… Begrijp me niet verkeerd, Cis is dol op zijn iPad, op Netflix, op Youtube en alle leuke tekenfilmpjes, maar om hem toch op die creatieve manier te zien spelen en ontdekken doet me echt deugd!

Na dat oudercontact was ik dan ook vastberaden om hem nog meer te stimuleren in zijn kunnen en Kapitein Winokio helpt me daar een aardig handje mee op weg!

“Muzikant en producer Winok Seresia ergerde zich een tijd lang aan het overaanbod hapklare en snel vervliegende kinderpop. Die ergernis zette hij om in een positief project. In 2004 startte hij zijn missie als ‘Kapitein Winokio’. Hij ging op zoek naar oude Vlaamse en Nederlandse kinderliedjes. Stuk voor stuk pareltjes, muzikaal erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie. Hij viste en friste ze op. Later volgden ook eigen composities. De Kapitein wil appelleren aan de ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht van kinderen. Tegelijkertijd wil hij het kind in elk van ons weer doen ontwaken. Zo weet Kapitein Winokio elke generatie aan te spreken: kinderen, hun ouders en zelfs hun grootouders.”

We hebben hier thuis al heel veel plezier beleefd aan zijn boeken en cd’s, maar met zijn allernieuwste project heeft hij ons hartje helemaal gestolen!
In Wat wil jij later worden? neemt Kapitein Winokio je mee naar de wondere beroepenwereld waarin alles kan en mag.
20 heerlijke liedjes laten je kennismaken met 20 verrassende, verzonnen én traditionele beroepen.
Van krokodillentrainer tot superheldin! Het kan niet gek genoeg… Met “de boekentassencontroleur” als Cis zijn favoriet!
De muziek is warm, gezellig en anders dan de meeste kindermuziek! Dat viel Cis ook op, want als hij graag het cd’tje van Kapitein Winokio wil horen vraagt hij “Mama… Zet jij gekke liedjes nog eens op?” 🙂

Wij hopen alvast deze zomer een concertje mee te pikken, want dat wordt plezier gegarandeerd… Voor jong en oud!

De volledige collectie Kapitein Winokio boeken en cd collectie kan je kopen bij
dekleinezebra.com

Love,

Elle

Een gedachte over “Wat wil jij later worden? 

Geef een reactie