Food – Koken met Campina

Bij warm zomerweer hoort natuurlijk ook lekker eten! Niets zo heerlijk als op een warme zomeravond lekker koken en eten in de tuin. De zomer komt zonder twijfel dan ook terug op ons bord! 😉

Hoe graag ik ook kook, voor mij hoeft het allemaal niet te lang te duren… Zeker nu ik kinderen heb mag het allemaal wat sneller gaan, maar willen we toch genoeg genoeg vitamientjes op ons bord! Iedere dag genoeg groenten en fruit is een must!
Sinds ik kinderen heb ben ik ook bewuster van wat hier allemaal in de ijskast ligt en probeer ik ook vaak op zoek te gaan naar andere receptjes.

Plattekaas staat hier altijd in de koelkast! We eten dit allemaal heel graag… ’s Ochtends bij het ontbijt, ‘s middags op de boterham of als tussendoortje…
Jawel… Iedere dag staat hier wel plattekaas op het menu!
Campina creëerde een hele leuke site “Emoji cooking” .  Koken met plattekaas is supermakkelijk en superlekker!
Op de site kan je met behulp van emoji’s duidelijk maken welke receptjes jij maakt of zou willen maken! Zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen, want er staan de allerlekkerste ideetjes op! 😉

Mijn favoriete receptjes met plattekaas? Ik deel er graag 2 met jullie! Zoet en zout… Warm en koud…

Het eerste recept is eentje die ik heel regelmatig op verschillende manieren maak! Gevulde courgette met gehakt en rijst… Omdat het de voorbije dagen zo’n leuk weer was dacht ik aan een zomerse touch door een dressingsaus te maken van plattekaas! Dit frist het gerecht helemaal op! Mijn favoriet is de volle plattekaas van Campina voor een extra lekkere smaak!
Krijgen jullie alvast het water in de mond? Goed zo… Kijk hieronder dan verder voor het recept.

Campina1

Voor 4 personen :

– 500 gram gehakt (ik neem vandaag rundergehakt, hier zit minder vet in en matchet perfect met de plattekaas)
– 1 pot Campina Plattekaas
– 1/2 eetlepel oregano
– 2 teentjes look
– 2 courgettes
– Rode paprika
– Bieslook
– 1 ajuin
– Passata
– Gemalen Kaas
– Rijst (volwaardige rijst heeft een stevige bite en is gezond!)
– Zout/peper
– Cayennepeper
– Balsamico azijn
– Veldsla of gemengde sla

Oke… Aan de slag!

– Kook het water voor de rijst.
– Kook nog extra water met wat zout.
– Snij ondertussen je courgettes door de helft en hol ze uit. Ik snij de courgette zelf graag nog eens door 2 . Dat is iets gezelliger eten en zo heb je geen hele courgette op je bord liggen! 😉
– Wanneer het water kookt laat je de rijst koken en doe je ook de stukken courgette in het gezouten water!  Laat ongeveer 1 minuut koken en schrik daarna meteen in koud water!)  Hierdoor zal de courgette iets minder hard zijn. Let wel op dat je het niet te lang in het water houdt, anders neem je de smaak weg en is deze te slap en te nat!
– Meng je gehakt met de oregano, pers de teentjes look en voeg toe aan het gehakt.
– Een snuifje cayennepeper bij het gehakt voor extra pit!
– Bak het gehakt.
– Leg de stukjes courgette in een ovenschaal met een beetje olijfolie en vul met het gehakt.
– Strooi nog een klein beetje gemalen kaas over de stronkjes.
– Dit kan nu in de voorverwarmde oven.. (ik zet de oven op 150 graden)
– Giet de rijst af en laat uitlekken terwijl je de ui en de paprika fijn snijdt.
– Fruit de stukjes ui aan in olijfolie en voeg de paprikablokjes toe tot dat deze de gewenste       “bite” hebben.
– Voeg er passata aan toe en meng dit geheel samen met de rijst!

progress
– Snijd de bieslook in fijne stukjes en meng door de Campina plattekaas.
– Voeg peper en zout toe naar smaak. (ik geef hier zelf altijd nog een extra draai aan die pepermolen! 😉 )
– Snijd de lenteuitjes fijn, die zijn lekker om nog bij de rijst te dresseren.
– De sla meng ik altijd met een scheutje olijfolie en wat balsamico azijn! Dit kan je ook nog op smaak brengen met wat zout en peper!
progress2

De gevulde courgettes laat ik met rundergehakt altijd maar een 12 minuutjes in de oven… Zeker niet langer, want dan droogt het vlees uit!

Voila… Tijd om de tafel te dekken en te smullen! Cis is alvast heel benieuwd naar dit lekkere nieuwe sausje!
13094382_10153442969762032_1987854656626278633_nkopie

13177459_10153442969727032_7011268219953422397_n

13177980_10153442969717032_2522955863903125183_nkopie

Smakelijk!

Neem zeker een kijkje op de EmojiCooking site van Campina !

 

Love,

Elle.