Young Mother Tiredness

Je bent jong en je wil wat… Klinkt een beetje als mijn lijfspreuk! Ik wil een kei goede mama zijn, een grappige, een lieve maar ook een strenge, ik wil als de beste mijn huishuiden bijhouden ( wat me eigenlijk helemaaaaal niet lukt!)
Ik wil kei hard werken… nog veel harder dan dat ik nu doe… en ik wil iedere ochtend springend uit bed om s’avonds na bedtijd van de kids nog enkele uurtjes door te werken.

Hmmm oeps… 1 klein probleempje… de dagen zijn te kort en jammer genoeg mijn nachten ook!
Ik denk dat ik in naam van vele andere mama’s spreek wanneer ik zeg dat ik eigenlijk iedere dag moe ben! De dagen dat ik makkelijk even een dag niets kon doen of uren kon bijslapen is verleden tijd… en ik weet dat dit nog wel een tijdje kan duren.
Vinden we dat erg? Neen…( maar leuk is toch anders 😉 )  Als mama kan je dit zogezegd allemaal wel aan.. en meestal is dat wel waar, want die kleine bengels van ons zijn het zo meer dan waard!De onderstaande foto nam ik na 2 nachtjes amper slaap! Dit zie je duidelijk aan de donkere kringen rond mijn ogen en droge lippen! Ik word nu al moe als ik er naar kijk! 😉
Benieuwd naar mijn tovermiddeltjes? Hoe ik een vermoeiende dag/nacht of week doorkom?

-Hoe gek het ook klinkt, door de week probeer ik steeds mijn wekker te zetten en iets vroeger naar beneden te gaan! Ik zet dan koffie en probeer nog enkele minuten voor mezelf te hebben voordat de madness begint!

– Jaaa! die eerste koffieeeee hmmm!


– Als ik na mijn ontbijt nog ECHT moe ben, dan weet ik dat dit heel de dag zo zal zijn.
Ik probeer dan ook heel de tijd bezig te zijn, muziek op te zetten, luid meezingen en ja hoor zelfs af en toe probeer ik er wat mee op te dansen! 😉

– Eten … eigenlijk maakt eten mij altijd blij! Dusss… heel de dag door wat kleine dingetjes eten!


– Mijn armen even onder stromend koud water houden… werkt kei goed bij mij! Ook als ik me niet zo goed voel is dat een trucje dat me er vaak bovenop helpt!

-Water drinken en porties groenten! Geeft kei veel energie en kan je zoveel eten als je wil!

– Regelmatig even IG, snapchat en facebook checken! Zo blijf ik up to date en verzet ik mijn gedachten ook weer even van het werk!

img_2389

– Slapen zit er meestal niet in, maar heel even gaan liggen met mijn gezicht naar de zon kan heerlijk zijn!

-Soms heb ik het gevoel dat heel mijn achterkant vast zit… ik weet dat dit door de vermoeidheid komt, enkele rekoefeningen doen dus ook wonderen!

– Wanneer ik echt opgejaagd ben en weet dat ik nog zoveel moet doen en besef dat ik de deadline helemaal niet zal halen kan ik wel even paniekeren! Ik ben zo ongeduldig en wil alles meteen af hebben! Ik moet mezelf echt leren dat ik het beste er uit haal…en lukt het allemaal niet meteen op 1 dag… dan is het zo… Let it go Sarah… Let it go! Morgen is er weer een dag! 😉


– Als ik op de baan ben dan zing ik luid mee in de auto en zorg ik dat ik altijd genoeg eten en drinken bij heb! Is het me niet gelukt om mijn “lunchzakje” mee te nemen, dan stop ik gewoon bij de pomp en haal ik wat lekkers.

– Ties werkt ook thuis, dus hebben we het even moeilijk of zijn we het even beu dan stappen we in de auto en gaan even een paar minuten rondrijden. Even bijkletsen en wat uitwaaien laden alle batterijen weer op!

– Als de kids dan weer eindelijk thuis zijn, dan probeer ik niet meer als een gek nog te werken terwijl ik kook en opruim! Nu is het weer mama tijd… zet status girlboss even uit!

-Ik kruip s’avonds altijd nog even mee met Cis in bed… we kijken dan nog even samen naar een tekenfilm en vertellen over het klasje…
Nog even wat knuffelen en kietelen… en geloof me… hoe blij je ook bent dat ze dan eindelijk gaan slapen… die lach en die knuffels zijn de beste remedie tegen het moe zijn!-Tv zit er eigenlijk niet meer vaak in voor mij… Mijn ogen vallen dicht als ik de kinderen in bed heb gelegd, dus nog even wat metime in de badkamer. Niets zo heerlijk als frisruikend in bed duiken!


– En wanneer IG, snapchat en alle andere “social media dingen” zijn gecheckt, kijk ik nog even naar alle foto’s van mijn 2 bengels die ik die dag getrokken heb en ga ik met een grote smile slapen… hopend op een volwaardige nacht! 😉


Ik ben wel eens heel benieuwd naar jullie tovermiddeltjes… Hoe overleven jullie op weinig slaap? Waar frissen jullie toch weer even van op en hoe komen jullie die vermoeiende nachten en/of dagen door ? Alle tips zijn welkom, dus laat ze zeker weten in de comments!

LOVE,

Elle.

 

 

3 gedachten over “Young Mother Tiredness

  1. Ik ben blij om tips te lezen. Zo jammer dat ik echt geen koffie lust. Maakt volgend mij een wereld van verschil. Ik heb er maar eentje. Dus probeer op een vrij moment toch mee te gaan dutten. 🙂

  2. Wat een leuke blog! Super herkenbaar🙈 En handige tips! Mij helpt sporten tegen de vermoeidheid💪🏽 hoe moe ik ook ben sporten geeft mij de nodige energie! Xxx

  3. Heel herkenbaar als moeder van 3!! Ik schreef van de week ene blog over meer rust voor jezelf inbouwen. Dat werkt ook tegen de moeheid. Me-time voor jezelf creëren. Ik liep vandaag ook met zulke wallen rond. Niet fijn!

Geef een reactie