BabyBjörn vs MamaPolitie…

Vorige week donderdag zat ik achter mijn laptop met een kopje koffie, klaar om de blogpost van de dag online te zetten!
Het zou een drukke dag worden,want ik had veel te doen. Ik postte een blog over de Babybjorn draagzak die ik al een hele tijd gebruik, zeker als ik snel een keer de deur uit moet!
Zowel ik als Vin zijn dol op dat ding… Cis was nooit zo’n fan van draagdoeken en draagzakken en ik kon alleen maar hopen dat Vin dit wel wat leuk zou gaan vinden.
Gelukkig was het al snel duidelijk dat Vin dit inderdaad super leuk vond.
Vin gelukkig, mama gelukkig!

Ik vertelde in de blogpost dat ik Vin vaak in een draagdoek draag en voor snelle uitstapjes of ongeplande momentjes ( zoals een huilende Vin en een wilde peuter en mama die moet koken ) de BabyBjörn gebruik.
Geen gedoe met knopen en wikkelen, maar gewoon met 1 snelle beweging en 1 klik zit Vin lekker en kan hij alles goed in de gaten houden. Dit allemaal terwijl hij dicht bij me zit!
Geen gehuil en mama heeft 2 handen vrij!

Nou… dat had ik blijkbaar niet mogen doen… en al zeker niet over mogen vertellen.
Al snel kreeg ik de ene mail na de andere binnen van trouwe volgers… en onbekende volgers die mij hiervoor op de vingers tikten.
Ik kreeg van sommige te horen dat de draagzak niet ergonomisch zou zijn en dat ik beter opzoek zou gaan naar een andere draagzak…
Ik kreeg heel wat verschillende theorieen, (semi) wetenschappelijke teksten EN tal van andere merken voorgesteld.
Blijkbaar is dit een gevoelig onderwerp waar heel wat mama’s een mening over hebben… en dat mag! Geen enkel probleem…
Ik las alle mails en opmerkingen tot in de details… en begon bij mezelf te twijfelen of ik nou echt zo verkeerd zat met die BabyBjörn draagzak?!

Toen kwamen er andere mails en reacties binnen… boze mails… groffe mails… Mails van mensen die ik nog nooit eerder voorbij zag komen bij de blog en die het nodig vonden om mij af te schilderen als eentje die het allemaal voor het geld doet… alsof ik mijn eigen zoon mishandel, reclame maak en hiervoor ook nog is dik en vet betaald wordt…. Wauw… ik was in shock!
Gebeurde dit nou echt? Las ik dit allemaal wel goed? En was dit nu echt waar?
Ik meen echt dat de tranen over mijn wangen rolde terwijl ik de ene nare reactie na de andere las…
De reden waarom ik zo graag blog en waarom ik tot rust kom als ik achter mijn laptopje kruip, is omdat ik hier een beetje thuis kom… dit is MIJN plekje… waar ik MIJN ervaringen kwijt kan, mijn favoriete spulletjes aan jullie kan tonen zonder dat ik daar iets of iemand verantwoording voor moet geven!
Hoezo moest ik dat na al die jaren plots wel doen?
Ik heb nooit gezegd dat ik een expert of deskunige ben…. Als jullie mijn blog vaker zouden volgen dan zou je ook moeten weten dat ik nooit zeg HOE IETS MOET! Ik spreek gewoon over mijn dagelijkse uitstapjes, mijn kinderen, mijn werk en ja toevallig vind ik het ook super leuk om vaak opzoek te gaan naar interieur, fashion en babyspullen….

Nog nooit had ik eerder te maken gekregen met de “mama politie”…  Ik ben iemand die weinig twijfelt over het mama zijn…
Ik volg altijd MIJN gevoel en ik heb nooit te maken gekregen met andere mama’s die mij kwamen vertellen hoe ik iets beter zou doen!
Ik weet dat er ook een grote discussie bestaat over flesvoeding of borstvoeding… Ik heb altijd bewust gekozen om geen borstvoeding te geven en ik heb me daar nooit of nooit slecht bij gevoeld. Ik had geen schuld gevoel tegenover mijn kind en vooral niet tegenover andere mama’s…
Ik weet dat andere mama’s hier al wel vaker moeite mee hadden omdat ze zich onzeker voelden… puur en alleen om het feit dat andere mama’s met hun vingertje stonden te zwaaien!
( Andersom ook hoor… wie buiten de deur borstvoeding geeft, kan zich ook aan een hele vlaag commentaar verwachten!)
Nou… hier heb ik dus gelukkig geen last van gehad maar ik geef dit graag als voorbeeld aan…
Er zijn tal van theorieen en meningen… en toch moet iedereen die beslissing voor zichzelf uitmaken… en wanneer dat is gebeurd… moet een andere zich daar bij neerleggen.
Ik geef geen borstvoeding… jij wel… oke… it’s all good!

Hetzelfde wil ik meegeven aan mama’s die hun kind willen dragen in een draagzak… ( toevallig van het merk BabyBjörn.. want ja… dat is toevallig de zak die ik heb gekozen en waar IK blij mee ben!)
Ik kreeg van velen te horen dat deze zak niet ergonomisch is, heel slecht voor de houding en heupen van het kind.
Oke… hier wou ik dan wel eens het fijne van weten! Want als dit werkelijk zo zou zijn, dan zou ik mijn mening moeten herbekijken…en ik kan jullie met veel plezier vertellen dat dit absoluut NIET nodig was…

BabyBjörn was inderdaad later dan anderen met het produceren van een draagzak waarin de heupjes van de baby in kikkerhouding zitten.Ze werken nauw samen met een groot team van kinderartsen die duidelijk maakten dat je geen heupdysplasie kan krijgen van hangende beentjes. Ondertussen heeft BabyBjörn al 3 jaar een draagzak met soft back en kikkerhouding en is de draagzak goedgekeurd door het International Hip Dysplasia.

En vergeet niet dat wanneer het om zo’n belangrijke babyspullen gaat, hier zeker weten richtlijnen en wetgevingen voor bestaan, die ook BabyBjorn niet kan of mag negeren!

Ik loop soms rond met een draagdoek… ik loop soms rond met een kinderwagen, soms loop ik ook wel eens rond met Vin gewoon in mijn armen en ja soms loop ik rond met Vin in mijn BabyBjörn draagzak…En weet je wat… ik doe dit met trots en veel plezier! Want ik weet perfect wat mijn kindje leuk vindt en wat hij minder leuk vindt en nooit zal iemand mij daar weer doen over twijfelen!

Dus lieve mama’s, wees alsjeblieft niet zo streng voor elkaar! Jullie zijn vrij om een mening te geven maar laat die andere hun mening net zo even belangrijk zijn! Denk daar de volgende keer eens aan als je iemand raad wil geven! Ik heb mijn research gedaan en ik weet goed wat ik doe!
Voila… met veel plezier zet ik mijn blogpost en deze foto’s online!
Het mag gezien worden!

IMG_1046

IMG_1047

IMG_1049

Meer weten over de producten van BabyBjörn doe je HIER.

LOVE,

ELLE.