Happy Mama – Erika Van Tielen

Ik moet het eerlijk toegeven! Een tweede kindje krijgen is heerlijk… Het voelt net zo speciaal als de eerste keer maar toch voelt het ook zo veel relaxter… Die zwangerschap toch! Want na de bevalling merk je plots dat je in plaats van weinig tijd voor jezelf, eigenlijk helemaal geen tijd meer hebt! 🙂

Ja ik ben moe en ik snak soms naar een dag helemaal niets doen, maar ik zou voor geen geld van de wereld dit wondertje willen missen! Ik heb 2 kids, 2 jongens en een geweldige man en ik ben een Happy Mama!

Dat is ook Erika Van Tielen! In het vroegere myspace verleden ging ik wel een keer met haar op stap! Maar ondertussen zijn we grote meisjes geworden met kleine en grote verantwoordelijkheden en vonden we elkaar terug via Instagram! Ik heb Erika altijd een kei toffe en interessante madam gevonden! Buiten dat ik ze zo’n knappe vond was ik heel erg onder de indruk van hoe ze kon vertellen… De manier waarop ze sprak was altijd zo rustig en plezant! 🙂 Dat herinner ik me nog goed van in die goede oude myspace tijd! Ik was dan ook superblij dat Erika ook een mamablog begon! Niet weer 1 van de zovele, maar een originele blog met teksten en quotes waar ik vaak luidop mee moest lachen! Ze vertelt de leuke en minder leuke momenten uit haar “mama avontuur” en vooral de uitspraken van haar zoontje Finn zorgen ervoor dat ik steeds de slappe lach krijg! Eerst een blog en daarna verraste ze ons met een boek … Happy Mama!

Geen boek met alleen maar tips hoe’n geweldige mama Erika wel niet is, maar een eerlijk boek met allerlei weetjes, gevoelens en gebeurtenissen tijdens haar zwangerschap.

Erika zit op een eerlijk nuchter wolkje en dat kan je ook lezen in haar boek! Ze is een happy mama die gewoon haar eigen gevoel volgt, is niet echt fan van de “zo moet het regeltjes”.

Roze of blauwe wolkjes bestaan zeker, maar laten we allemaal eerlijk zijn, heel af en toe regent het ook wel eens en dat mag ook gezegd worden!

Lieve Erika… Ik las je boek misschien dan wel in 100 stukjes (tijdens de fles voeding door, tijdens het toiletbezoek, staand bij het koken of heel af en toe tijdens 5 minuten me-time!) maar ik las het met zo veel plezier! Vele momenten waren voor mij herkenbaar en soms nam je zelfs de woorden uit mijn mond! Ik mag dan ook alleen maar hopen dat boek 2 snel in de rekken zal liggen!

Aan alle andere (aanstaande) mama’s raad ik dit boek kei hard aan! Ik beloof jullie ontroering en amusement! Je voelt je “begrepen” en hoopt bij iedere bladzijde dat je kleine bengels toch nog even langer slapen zodat je de volgende pagina ook kan lezen! 😉

Dus, heb jij het boek van Erika nog niet in huis? Dan heb ik een leuke verrassing voor jullie, want ik mag een exemplaar weggeven! Wat moet je doen om te winnen?

Vertel me wat jullie een Happy Mama maakt! Zijn het de grappige uitspraken van je kids? Die extra lange zondagochtendknuffels of het stampen van je baby in je buik? Laat het me weten en dan maak ik eind deze week de winnaar bekend!

Wil je het winnen niet afwachten? Bestel dan HIER je boek en ga zeker af en toe langs op Erika’s Blog!

Good luck and enjoy!

I have to admit it honestly! Having a second baby is wonderful… It feels just as special as the first time but at the same time so much more relaxed… That’s during pregnancy, but after giving birth you suddenly notice that instead of some time for yourself you don’t have any time at all! 🙂

Yes, I’m tired and I would love to do absolutely nothing for a day, but I wouldn’t want to miss that little miracle for the world! I have 2 kids, 2 boys and an amazing boyfriend and I am a Happy Mama! 

So is Erika Van Tielen! In the early days of myspace we used to go out sometimes! But in the mean time we became big girls with small and big responsibilities and we found each other again on Instagram! I always thought Erika is a really cool and interesting lady! Apart from the fact that I think she’s very pretty I was very impressed with how she tells stories… The way she spoke was always so calm and pleasant! 🙂 I remember that very well from those good old myspace days! Therefore I was super happy to hear she also started a mama blog! Not 1 of the many, but an original blog with words and quotes that made me laugh out loud! She tells the nice and less nice moments from her “mama adventure” and especially the statements from her son Finn make sure I’m laughing out loud! First a blog and then she surprised us with a book… Happy Mama!

Not a book with only tips how great Erika is as a mum, but an honest book with all kinds of little facts, feelings and events during her pregnancy. 

Erika is a sober person and you can read that in her book! She’s a happy mum that just follows her own feeling. Not a big fan of the rules “how it’s supposed to”. 

Pink or blue clouds certainly exist, but let’s be honest, every once in a while it rains and that can be said! 

Dear Erika… I may have read your book in 100 pieces (during the bottles, toilet visits, standing while cooking and the occasional 5 minutes of me-time!) but I read it with so much joy! Lots of moments were so recognizable to me and sometimes you just took the words out of my mouth! I can only hope book 2 will be available soon! 

To all other mums (to be) I definitely recommend this book! I promise you emotion and amusement! You will feel “understood” and will hope while turning every page your little one will keep sleeping for a while to let you read the next page! 😉 

So, you don’t have Erika’s book yet? Well, I have a surprise for you, cause I can give one away! What do you have to do to win? 

Tell me what make you a Happy Mama! Is it the funny things your kids say? That extra long Sunday morning cuddles or feeling your baby kick in your belly? Let me know and by the end of this week I will announce the winner! 

You don’t want to wait if you won it? Order your copy HERE and certainly visit Erika’s Blog every once in a while! 

Good luck and enjoy! 


Love,

Elle.

24 gedachten over “Happy Mama – Erika Van Tielen

 1. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar wil dat wel graag eens doen. Als ik vijf minuten tijd heb… 🙂

  Ik ben een happy mama omdat ik simpelweg ook twee jongens heb. Er zijn zoveel momenten waarop ik een gelukzalig gevoel krijg.
  De ene komt met uitgestrekte armen op me afgelopen als ik hem ga ophalen in de opvang. De andere begint wild met zijn armen en benen te zwaaien als die me ziet verschijnen in de crèche.
  Of op zondagochtend, dan komt Mauro stilletjes bij mij in bed liggen en legt die een arm onder mijn hoofd/nek en zijn andere arm rond mijn lichaam. We knuffelen elkaar dan bijna plat, zonder gemor en gezeur. Zalig wakker worden! Of als hij ’s avonds, na het avondeten zo lief komt vragen of ik alsjeblief met hem televisie wil kijken in plaats van de keuken op te ruimen.

 2. Hey lieve Elle,

  wat leuk dat je dit boek weggeeft! Ik zou het dan ook suuuuper-graag winnen. Ik heb nu voorlopig toch tijd genoeg om het te lezen hè. 😉 Voorlopig althans, want ik ben alvast benieuwd naar wat komen zal. Dit boek lezen zou voor mij alleszins een welkome afleiding zijn om me even geen zorgen te maken over m’n kleine meisje en de mogelijk erg vroege bevalling.

  Maar in de eerste plaats ben ik net als Erika en jij ook gewoon een hele happy mama.

  Weet je wat mij zo blij maakt? Lore’s gegiechel en gelach, de knuffels en de kusjes, elke dag. Het overweldigende gevoel dat ik daarbij voel, omdat ik ze zo intens graag zie. En de onvoorwaardelijke liefde die je terugkrijgt. Heerlijk vind ik het om te zien hoe ze groeit en bijleert, ook al wil ik soms dat ze nog wat klein zou blijven. Maar in mijn hartje blijft ze dat altijd. Mijn lieve kleine mama’s kindje.

  Ik kan haast niet vatten hoe het binnenkort zal zijn, met een tweede kleintje erbij. Nòg meer liefde. Ik denk dat ik ervan ga ontploffen. 😉

  Liefs, Marijke

 3. Lieve Elle Milla,

  Ik zou dit boek ook ontzettend graag willen winnen en lezen.
  Ik ben nu bijna 30 weken zwanger van ons tweede zoontje. Ons eerste zoontje is nu 15 maanden oud.

  Onze Brendt is natuurlijk wat jong om wat mee te kunnen krijgen van mijn zwangerschap, maar… Af en toe komt hij met zijn wiebelige beentjes naar mij toe gelopen en aait dan even over mijn buik. De kleine man in mijn buik begint dan vrolijk te bewegen. Dat maakt mij dan zo’n happy mama. Of het nou allemaal bewust gebeurt of niet, mijn mama hart geloofd daar in iedergeval wel in.

  Ookal is het mama zijn niet altijd die mooie blauwe wolk waar ik maar al te graag op lig te dromen, ik zou het voor geen goud willen missen.

  Proud to be a mommy!!!

  Liefs Jacqueline

 4. Wat mij happy maakte op één van de zovele bijzondere momentjes tijdens mijn zwangerschap was toen ik me overslapen had en te laat naar mijn werk vertrok. Ik denk dat ik toen een goeie 6 maand zwanger was. Ik sprong op mijn fiets en trapte als een gek(ke walvis op een fiets). Pech of niet had ik elk rood licht mee.. Toen ik voor de zoveelste keer stopte voor een rood licht en begon te puffen van zo snel te fietsen voelde ik mijn hart tikken als een gek..maar plots voelde ik nog iets anders kloppen! Zachter, en in een ander ritme! Het was alsof er een drumstel in mijn lichaam zat! Mijn klein mannetje in mijn buik zijn hartje klopte ook! En ik voelde het!! Ik kwam te laat maar straaaalend op mijn werk aan, wat bijzonder vond ik dat!
  Ondertussen is mijn mannetje 8 maanden en vorige week voor het eerst ziek..hoge koorts én tandjes die doorkwamen. Meteen ook het moment voor zijn eerste woordje! En dat was “aiai”. Heel zielig om mijn schatje zo te zien maar ik was in de wolken van zijn eerste woordje..Die nacht kwam zijn tweede woordje “mama”. Wat was ik happy…heel de nacht door ging het van “aiaiaiaiaaai mamamammaaa!” Geen oog hebben we dicht gedaan maar zijn eerste woordjes maakten zoveel goed!

 5. Ooh wat een leuk boek om te winnen!Graag zeg ik ook dat ik een happy mama ben met 2 kindjes die maar 15 maanden schelen.Onze dochter die een spring in het veld is,4 weken te vroeg geboren en ze trekt duidelijk de lijn in haar karaktertje door.Onze zoon de relaxe zelf van bijna 1 jaar.Zo zalig om thuis te komen met een dochter die om knuffels vraagt of altijd mee op stap wilt gaan en mama haar rituelen nabootst.of onze zoon die schaterlacht als je zot doet.kortom een happy mama die fier is op haar 2 deugenieten.

 6. Hier een toekomstige mama! Net 18 weken zwanger … wij zijn beide erg happy en nieuwsgierig naar wat komen zal! Een boek met een eerlijke kijk op een zwangerschap en het moederschap is hier van harte welkom! 🙂 Op dit moment nog zo onbekend maar binnen een aantal maanden zal ik zeker en vast een aantal zaken herkennen van jullie blogs. 😉

 7. Hoi,

  ik heb een twee zoontjes, eentje van net 2 (begin oktober hip hoera) en eentje van 6 maanden. Wat waren die eerste weken met die twee kleintjes heftig! Mijn oudste die nog maar net kon stappen, en een tweede die nog 24/24 je nodig heeft. Ook al is het soms zooo druk en zwaar, toch vind ik alles wat ze doen zo geweldig. Ik heb absoluut geen spijt van het ‘kleine’ leeftijdsverschil tussen de twee. Als je ziet hoe ze mer elkaar omgaan. Overal met Stig mee naartoe, honderden kusjes en knuffels per dag,… Als Jack s morgens wakker is, is zijn eerste vraag; waar Stig?

  Dat zijn mijn happy momentjes, de overwaardelijke broederliefde tussen hen. Als ik ze samen zie, dan krijg ik het zo warm vanbinnen dat ik zelfs even denk aan een derde 😉

  Dat gezegd zijnde, kan ik zo een boek wel gebruiken, om de iets minder blije momentjes door te komen, en alles te kunnen relativeren.

  Groetjes
  Jess

 8. Hallo

  Ik ga toegeven, ik ben een papa die je volgt op facebook en je blog leest …
  Ik ben een ‘happy papa’, echt wel, we zijn voor de eerste keer fiere ouders geworden vorig jaar van een flink zoontje, die nu al een kleine peuter begint te worden 🙂

  Ik lees wel graag blogs en boekjes maar dit boekje zou ik aan mijn vriendin, die trouwens een happy mama is, geven. (Ik ga er stiekem ook misschien in lezen maar shttt)
  Erila blogt en schrijft op zo’n gewone manier, ze gaat niet doen alsof ze de ideale mama is en pasklare antwoorden heeft. Als ze dit naast haar blog ook zo in haar boek neerpent, denk ik dat dit wel een tof boekje voor mijn vriendin is en ook voor andere mama’s, ouders. Want we doen allemaal ons best om voor ons kinderen de beste mama’s en papa’s te zijn.

  Wat ons hier happy ouders maakt is gewoonweg je kindje zo zien openbloeien, veranderen met een eigen karakter en willetje … en ook al is dat soms niet zoals jij het wilt. Het is mooi om te zien. Ook dat hij leert en bijleert en hiervan geniet en jij als fiere mama en papa, geniet dan mee 🙂

  Groetjes
  Wouter

 9. Lieve Elle, geweldig dat jullie elkaar kennen toch…fantastisch dat jullie elkaar weer vonden. Ik vind jullie beide fantastische madammen die ik bewonder.

  Mama zijn…het is mijn droom al van kleinsaf. .. toen emma geboren was wat ik in de 7 roze hemel. Ons geluk kon niet op…

  Ons lief klein meisje kwam thuis…stillaan werd mijn roze wolk blauw tot zwart. Ze huilde zoveel…wij als ouder werden radeloos. Ze was 3 weken oud en sliep amper 8u per dag. Ik heb de eerste 3 maand mij er door gesleurd, ruzies tussen mijn man en ik stapelde zich op. Allemaal en iedereen gaf ons goede raad en ik als mama werd onzeker. Ik had zo gefaald…mijn droom werd harde realiteit. Emma weende en weende maar. Dokters, k&g, schoonouders en ouders…allemaal probeerde ze te helpen. Uw kindje is gezond mevr…neem rust. Mijn borstvoeding faalde en ik wist nix meer. Elke dag ruzie thuis, mijn man belande in een depressie en ik heb bang om naar huis te komen. Bang van de stress… 1 jaar is ze onlangs geworden en ik kwam thuis van het werk: emma glimlachte naar mij en stak haar armpjes uit om haar op te tillen. Ze heeft nog veel moeite om te slapen overdag. maar nooit geef ik op. Ze is mijn leven en onze grote liefde… ik ben geen perfecte mama en toch ben ik happy…liefs xcx

 10. De eerste weken met ons meisje waren nogal zwaar. Ze huilde veel en sliep bijna niet.
  Intussen zijn we op het punt gekomen dat ze zich even kan bezighouden in haar parkje. Ze slaapt overdag nog steeds weinig.
  Mijn happy momentjes zijn de momenten dat ze op het verzorgingskussen ligt en zit te brabbelen en te lachen. Ook wanneer ze in bad gaat zie je ze genieten en mama geniet dan mee. Ons dochtertje krijgt blrstvoeding en gezien ik over 3 weken weer ga werken probeer ikmet volle teugen te genieten van elk voedingsmoment!
  Mijn allergrootste happy moment is haar eerste lachje in de ochtend! Zo lief.
  Ps wij zijn rond dezelfde tijd bevallen Eloise is nu ook 10,5 week, net als Vin.

 11. Thuiskomen en vier kleine armpjes die zich tegelijkertijd om je heen sluiten, dan vergeet je (bijna) alle moeheid, tijdtekort en het gebrek aan me-time. Het is aanpoten, maar het is het dubbel (in mijn geval letterlijk en figuurlijk) en dwars waard!

 12. Wat maakt mij een happy mama… Het feit dat mijn dochter een echt boefje is, vol streken en energie. De manieren waarop ze ’tut’, ‘koek’ en ‘beer’ zegt; wanneer ze tegen mij aankruipt om even terug op te laden en wanneer ze handkusjes blaast. Ik ben ook een happy mama wanneer ze haar dutje doet, even voor de tv ligt en ’s avonds gaat slapen. Ik ben een mama anno 2015, die alles wil. Een carrière, vrije tijd, gelukkig gezin en rust 😊 Ik denk dat ik daarom ook veel dingen ga herkennen uit dit boek. Ik ben er al een tijdje benieuwd naar, dus vingers gekruist!

 13. Had het boek al eerder voorbij zien komen en nog altijd geen tijd genomen om het te bestellen of dan wel weer vergeten.. Haha een trekje dat niet meer echt volledig is weggegaan na mijn zwangerschap 😉

  Ik voel me een happy mama omdat ik een ongelooflijke happy dochter heb! Het is mijn eerste kindje en geloof me ik doe ook maar wat.. En ik ben heel blij met dit soort boeken zodat ik weet dat veel mama’s ook verre weg van perfect zijn.

  Roze wolk? Geen idee wie dat bedacht heeft, maar intens gelukkig met mijn dochtertje ben ik wel maar af en toe is die wolk ook grijs of donder ik er gewoon keihard vanaf..
  Mama zijn is geen concurrentie strijd maar juist elkaar meer waarderen want we weten allemaal hoe moeilijk het soms kan zijn..
  Ik ben een happy mama maar ook een nog altijd gewoon een happy vrouw!
  Veel liefs!

 14. Ons dochtertje van 21 maanden die altijd vrolijk en lief is maakt mij supergelukkig .
  1 van mijn lievelings momenten is toch wel na een drukke werkdag eindelijk mijn prinsesje gaan halen en zien hoe blij ze naar me toe loopt 😍

 15. Waarom ik een happy mama ben? Omdat ik twee heerlijke jongens heb, elk met hun eigen uniek karaktertje. Mijn oudste verloor zijn papa op heel erg jonge leeftijd, maar hij is er zo sterk uitgekomen en als ik zie hoe lief en bezorgd hij is om zijn beste vriendinnetje, dat net ook haar papa verloren heeft, dan weet ik dat ik een topkerel op de wereld heb gezet en dat maakt mij zo fier en zo gelukkig..

 16. Vol bewondering kijk ik naar je foto’s waar je nog heerlijk zo’n ienimini klein en toch al stoer mannetje in je armen hebt.. nog niet zo lang geleden had ik dat ook nog!! Maar ik knipperde met mn ogen en ineens zijn we al twee jaar verder!! Jeetje wat vliegt de tijd!

  Ik ben ook een jonge, happy boysmum! Een zoontje van 5,5 jaar en een van 2,5 jaar.. En heel vaak moet ik of even tot 10 tellen als de duplo blokjes om mn oren vliegen en ze tegen elkaar schreeuwen als de een de creatie van de ander heeft stuk gemaakt.. Of ik moet mn glimlach verbergen als de jongste de broodla open heeft gehaald en de brinta met stroop aan het mengen is waar hij zelf midden in zit.. Maar als ik ’s ochtend (veeeel te vroeg) die kleine voetjes naar de slaapkamer van zn grote broer hoor rennen en je hoort dat kleine stemmetje fluisteren: buben, buben… wakker?! (Z’n broer heet Ruben) en als ik 10 minuten later ga kijken en ze samen in bed liggen te slapen.. dat gevoel is onbeschrijfelijk!!
  Dan smelt ik..

  Ben erg benieuwd naar het boek!!

 17. Hallo,

  Wij hebben 2,5 jaar geprobeerd voor onze kleine jongen. Nu is het zover en wordt hij verwacht voor Maart 2016. Ik voel me nu al zo’n happy mama!<3

 18. Jeetje waar moet je beginnen met mooie en gelukkige momenten?? 5 weken geleden is ons 2e wondertje Fynn geboren. Wat mij de gelukkigste mama maakt is om te zien hoe onze kindjes Zich Zelf ontwikkelen en hun eigen IK worden en gelukkig in nog voor hun kleine en zorgenloze wereldje staan.

  Lijkt mij heel leuk om dit boek te winnen. Fijne zondag nog en geniet van je 2 mooie kindjes.

 19. Hey elle,

  Ik ben zelf mama van twee zoontjes (3 en bijna 1). De eerste maanden met twee kleintjes vond ik vrij heftig. Nu begint het steeds beter en beter te gaan waardoor ik momenteel wat meer tijd heb om een leuk boek te lezen. Ik voel mij een heel erg happy mama wanneer ik ze samen fijn zie spelen..echt genieten!!

  Veel liefs en geniet van je boys,

 20. Wat mij een happy mama maakt? Grappige versprekingen van mijn 2,5 jarig zoontje, eerste lachje van mijn 11 weken oude dochter, die 2 samen op de achterbank van de auto zien, beide gezond en wel en elke dag opnieuw beseffen dat we met ons 4tjes een gezinnetje mogen vormen. Dat maakt mij een happy mama!

  Nu dochterlief begint door te slapen en de vermoeidheid een beetje afneemt, kijkt deze happy mama ernaar uit om nog eens in de zetel te ploffen met een goed boek, daarom doe ik heel graag mee met deze winactie!

 21. Mijn dochter is nu 3.5 maand oud. Hoe moeilijk die eerste weken ook waren (de roze wolk heb ik hier nooit mogen voorbij zien passeren) ik ben nu 100% een Happy Mama! Ik geniet ervan om haar te kunnen troosten,haar te zien genieten van haar badje,haar ’s morgens uit bed te mogen halen,haar op te halen aan de creche,… het leven is zoveel mooier nu!
  Benieuwd naar Erika haar boek!

Geef een reactie