Toddler vs. Newborn

Vandaag is het 3 weken geleden dat Vin geboren werd! Hij zou normaal gezien nog een weekje in mijn buik zitten, maar gelukkig is hij er al! Vin doet het super! Buiten eten, slapen en rondkijken Doet hij niet veel… Echt een voorbeeldig engeltje! Van zijn moeilijke start is mog naar weinig te werken!
Ikzelf ben al heel goed opgeknapt! Fisiek ben ik zo goed als “genezen” en buiten de mindere slaapuren heb ik nergens last van! ( 3 weken om de 3-4 uur eten geven hakt er hoe dan ook wel wat in… Maar ik mag niet klagen want hij slaapt ontzettend goed!)

Cis begint eindelijk ook te wennen aan de situatie! Van de ene op de andere moment kreeg hij een broertje en moest hij zijn aandacht delen… Hij was vanaf moment 1 zo lief voor Vin, maar ik zag Cis met de dag eenzamer worden… Hij liep verloren en had mega moodswings! Het ergste was dat hij zo vaak “Mama Stout” door de kamer riep en iedere keer wanneer ik om een knuffel vroeg, zei hij kortweg NEE!

Toen ik hem s’avonds in zen bedje wou stoppen en nog wat wou knuffelen en hij “MAMA NU NIET BIJ” zei, brak mijn hart…

Hoe kon dat toch dat wij, “de allerbeste vriendjes” nu zo tegen over elkaar stonden?! Dit wou ik niet… Hoe moest dat nou verder? Iedere keer als ik Cis aankeek voelde ik me schuldig en deed hij er nog een schepje boven op!

Dit duurde gelukkig maar enkele dagen! Plots was alles weer beter! Hij was weer blij en mama was weer lief! Hij liep er weer gelukkig bij en ik dus ook! Gelukkig maar… Ik zou het me niet in kunnen beelden… Die eeuwige strijd met mijn beste vriendje…

Ik probeer Cis ook zoveel mogelijk bij alles te betrekken! Badje geven, flesjes maken, pampertjes verversen! Hij helpt ontzettend goed mee en dat is super om te zien!

Hoe het voelt om voor een tweede keer mama te zijn?! Geweldig en overdonderend. Ik vroeg me altijd af of ik die portie liefde wel kon verdelen over 2 kids… En ja natuurlijk kan ik dat! Als ik Cis zijn broertje zie knuffelen, zijn handje op zijn hoofd zie leggen of hem vluchtig een kusje zie geven dan weet ik dat ik de gelukkigste mama op aarde ben! Puur geluk!

IMG_5687

 

  

Love, Elle.

7 gedachten over “Toddler vs. Newborn

  1. Oh wat erg dat Cis eerst zo boos was op jou, ik kan me voorstellen dat je je erg schuldig voelde. Maar wel begrijpelijk natuurlijk omdat hij plots mama’s aandacht moest delen… Gelukkig gaat het nu alweer veel beter! Zo’n lieve foto’s waarbij Cis over z’n broertje leunt!

  2. Leuk jou ervaringen te kunnen lezen… Dit bereid mij alvast voor op de komst van ons tweede kindje, in december. Hopelijk wordt Vince ook zo’n lieve grote broer als Cis.
    (Trouwens, wij hebben ook heel lang getwijfeld voor de naam “Vin”. Top keuze! Bij ons is het uiteindelijk toch Vince geworden.)

    1. Hihi wat grappig! Wij hadden eerst Vince in gedachten maar kozen toch voor Vin omdat dat zo stoet was bij de naam Cis! 🙂 ik noem hem stiekem wel eens Vince! 😉

Geef een reactie