Inktvisjes voor couveusekindjes

Zoals de meeste ouders had ook ik niet verwacht dat onze kleine prins eerder zou komen! Je stelt je voor dat je meteen gezellig met je kleintje in je armen kan liggen! Dat gevoel is heel raar… We mogen absoluut niet klagen, want onze kleine vriend doet het goed en maakt grote stappen, maar toch… Ik wil hem zo graag bij mij, er heel de tijd voor hem zijn en iedere keer wanneer ik de prematuur afdeling binnen stap dan lijkt het alsof ik “op bezoek ben”… En dat gevoel hoort niet zo te zijn!

Maar gelukkig maken ze het hier in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk! Voor mama en baby! Gisteren mocht ik 2 knuffeltjes kiezen uit een grote doos! Het waren allemaal gehaakte inktvisjes in verschillende kleuren!  Ze worden gemaakt door honderden vrijwilligers in Nederland en België.

Het is in de praktijk gebleken dat couveusekindjes die een inktvisje kregen rustiger werden en niet meer aan de slangetjes en sonde trokken. Ook werd hun ademhaling en hartslag regelmatiger en het zuurstofgehalte in hun bloed werd hoger. Uiteraard worden de inktvisjes grondig gecontroleerd op hun kwaliteit!

Ik mocht er 2 uitkiezen! 1tje voor in de couveuse en 1tje voor op de kamer… Deze ligt hier alvast me naast me in het wiegje… Wachtend op kleine Vin! Dat kleine inktvisje betekend nu heel veel voor mij… Heel gek…

inktvisje website

Facebookpagina

Love,

Elle.

3 thoughts on “Inktvisjes voor couveusekindjes

  1. Mooi en bijzonder. Mijn zoontje heeft er ook een maar dan als vogeltje, via de stichting early birds. Deze stichting maakt kosteloos prachtige foto’s van prematuur kindjes. Misschien ook iets voor jullie.

Geef een reactie