Baby Update – Stuitligging?

Bij ons bezoekje bij de gynaecoloog deze week zag alles er goed uit met onze kleine held. Hij groeide zoals het zou moeten , zijn hersentjes en hartje zagen er goed uit en voor zo ver we konden zien was hij voorzien van vingertjes en teentjes… Zelfs zagen we 2 keer zijn mondje open gaan om te drinken! Zo leuk! 1 klein probleempje…. meneertje ligt nog steeds in stuit! Ik weet niet waarom, maar toen ze me op 21 weken vertelde dat hij nog niet gedraaid was had ik zo’n groot vermoeden dat hij dit spelletje wel eens zou blijven spelen… Ook al had hij toen nog veel tijd… Ondertussen zijn we bij week 30 en ligt hij nog steeds in de “verkeerde” positie en als we de gynaecoloog mogen geloven denkt ook zij dat hij misschien wel een handje hulp nodig heeft om nog te kunnen draaien… En daar gaan we dan… plots ziet het idee van “gewoon rustig bevallen zonder gekkigheden” een beetje anders uit. Wanneer de komende weken baby boy 2 niet draait kunnen ze de baby op 36 weken handmatig keren… Hiervoor ga je naar het ziekenhuis,,, krijg je medicatie die je baarmoeder doet ontspannen… en gaan ze proberen om de baby om te draaien… een pijnlijke bedoeling waar ik eerlijk gezegd niet echt voor sta te springen. Dit zou een slaag kans hebben van 1 op 3…. Niet zo veel kans als je zou verwachten! Maar als het lukt kan de baby gewoon geboren worden en heb ik enkele dagen pijn… 🙂 Een kans ook, is dat de placenta loskomt en we daardoor meteen over moeten gaan naar de geboorte… dit via keizersnede… Een raar idee om dan op week 36 plots je kindje in je armen te hebben. MIjn eerlijke mening… Als ik binnen enkele weken te horen krijg dat hij nog steeds in stuitligging ligt, dan kies ik hoogstwaarschijnlijk meteen voor keizersnede… Tuurlijk zou ik graag op een gewone manier bevallen en hoor ik vaak zeggen dat het herstel bij een keizersnede veel langer duurt… Maar 2 jaar na de bevalling van Cis ben ik nog steeds niet herstelt van alle knippen en scheuren… Dus wat het ook zal worden, het zal toch even “hard werken” worden of langer herstellen…. Ik maak me er niet al te druk in, in het ziekenhuis gaan ze me zeker en vast weer goed begeleiden en verzorgen en zorgen dat ik de juiste keuze maak… Wat moet dat moet, want na afzien komt het genieten! Maar dat keren…. mogen ze van mij weglaten… 😉 Lang leve babyboy 2 hihi! gyn1

Love,

Elle.

10 thoughts on “Baby Update – Stuitligging?

 1. Oh! Ik duim dat babyboy 2 toch nog vanzelf zal draaien. Elias lag op 35 weken ook in stuit en is dan toch nog spontaan gedraaid! Een wonder, maar blijkbaar kan het toch! Veel succes!!!

 2. Ik herken mijn eigen verhaal hier zo hard in 🙂 Ik heb ook niet gekozen voor de handmatige kering en het is dus een keizersnede geworden. Mijn hele verhaal staat nog ergens in mijn blogarchieven 😉

  1. Aha kijk… ja dat keren lijkt me echt vreselijk… liever meteen over naar het echte werk! 😉
   Jij lang moeten herstellen van de keizersnede? of viel dat mee?

   1. Als je op voorhand je mentaal al kan voorbereiden dat je iets langer gaat moeten herstellen dan valt het wel mee 😉 Maar het is niet te vergelijken met herstellen van een gewone bevalling. De eerste twee weken kan je nog niet zoveel doen, daarna begint het weer beter te gaan al hangt dat ook sterk van persoon tot persoon af. Je hebt er altijd die na een week alweer hun hele huis schoonmaken 😉 Best is dat je het toch zes weken rustig aandoet (niet evident wanneer je, zoals ik ook had, al een peuter in huis hebt rondlopen), ik had zes weken nodig om mij weer helemaal fit te voelen.Ik duim voor je dat hij toch nog draait maar anders komt het zeker ook wel in orde 🙂

   2. heb je blogpost gelezen! 🙂
    Ik zie idd wel allemaal hoe het loopt… zou fijn zijn als meneertje nog draait idd… ik denk dan ook aan mijn actieve Cis die hier om aandacht gaat schreeuwen! en hoop dus op een snel herstel hihi.
    Ik hou jullie zeker en vast op de hoogte… thankx voor de reacties! 😉

 3. Ik herken mijn eigen verhaal hier zo hard in 🙂 Ik heb ook niet gekozen voor de handmatige kering en het is dus een keizersnede geworden. Mijn hele verhaal staat nog ergens in mijn blogarchieven 😉

 4. Heb juist hetzelfde meegemaakt, mijn meneertje is ook niet gedraaid. Mijn dokter zei dat bij dat draaien redelijk wat risico’s verbonden zijn, zij is er dan ook resoluut tegen. Dus werd het een keizersnede. Dit viel best mee en met wat thuishulp via de ziekenkas waren de eerste weken thuis ook nog rustig. Ga gewoon voor je instinctief gevoel! Veel succes!!

  1. Thanks! Ik hoop dat hij nog draait… en anders idd keizersnede en moet ik idd maar wat hulp inschakelen… Komt altijd allemaal goed! 🙂
   X

Geef een reactie