Baby Update – Stuitligging?

Bij ons bezoekje bij de gynaecoloog deze week zag alles er goed uit met onze kleine held. Hij groeide zoals het zou moeten , zijn hersentjes en hartje zagen er goed uit en voor zo ver we konden zien was hij voorzien van vingertjes en teentjes… Zelfs zagen we 2 keer zijn mondje open gaan om te drinken! Zo leuk! 1 klein probleempje…. meneertje ligt nog steeds in stuit! Ik weet niet waarom, maar toen ze me op 21 weken vertelde dat hij nog niet gedraaid was had ik zo’n groot vermoeden dat hij dit spelletje wel eens zou blijven spelen… Ook al had hij toen nog veel tijd… Ondertussen zijn we bij week 30 en ligt hij nog steeds in de “verkeerde” positie en als we de gynaecoloog mogen geloven denkt ook zij dat hij misschien wel een handje hulp nodig heeft om nog te kunnen draaien… En daar gaan we dan… plots ziet het idee van “gewoon rustig bevallen zonder gekkigheden” een beetje anders uit. Wanneer de komende weken baby boy 2 niet draait kunnen ze de baby op 36 weken handmatig keren… Hiervoor ga je naar het ziekenhuis,,, krijg je medicatie die je baarmoeder doet ontspannen… en gaan ze proberen om de baby om te draaien… een pijnlijke bedoeling waar ik eerlijk gezegd niet echt voor sta te springen. Dit zou een slaag kans hebben van 1 op 3…. Niet zo veel kans als je zou verwachten! Maar als het lukt kan de baby gewoon geboren worden en heb ik enkele dagen pijn… 🙂 Een kans ook, is dat de placenta loskomt en we daardoor meteen over moeten gaan naar de geboorte… dit via keizersnede… Een raar idee om dan op week 36 plots je kindje in je armen te hebben. MIjn eerlijke mening… Als ik binnen enkele weken te horen krijg dat hij nog steeds in stuitligging ligt, dan kies ik hoogstwaarschijnlijk meteen voor keizersnede… Tuurlijk zou ik graag op een gewone manier bevallen en hoor ik vaak zeggen dat het herstel bij een keizersnede veel langer duurt… Maar 2 jaar na de bevalling van Cis ben ik nog steeds niet herstelt van alle knippen en scheuren… Dus wat het ook zal worden, het zal toch even “hard werken” worden of langer herstellen…. Ik maak me er niet al te druk in, in het ziekenhuis gaan ze me zeker en vast weer goed begeleiden en verzorgen en zorgen dat ik de juiste keuze maak… Wat moet dat moet, want na afzien komt het genieten! Maar dat keren…. mogen ze van mij weglaten… 😉 Lang leve babyboy 2 hihi! gyn1

Love,

Elle.