“Mama Talks” met Mama Evi

Vandaag lanceer ik een leuk nieuw thema… “Mama Talks”.

Wij mama’s kunnen uren met elkaar praten over het mama zijn… We vertellen de mooiste en stomste verhalen over onze kids, we praten over twijfels of geven elkaar tips…
Ervaringen en geluk delen doen we graag, want niemand snapt ons zo goed dan andere mama’s. Dit alles doen we hier bij “Mama Talks”

Er zijn zo van die mensen die je niet echt hoeft te kennen om te weten dat het schatten van mensen zijn!
Evi is zo iemand die ik leerde kennen via instagram en die me meteen opviel. Ook haar blog viel meteen bij me in de smaak… Ze blogt met passie en vol gevoel… en dat kan je in al haar blog posts merken.
Jammer genoeg werkt Evi’s gezondheid niet helemaal mee… en heeft ze het soms heel moeilijk! Toch staat zij er iedere dag weer met een lach en ik ben er bijna zeker van dat dit  kleine mooie meisje er voor iets tussen zit! 😉
Lola… 5 jaar, “prinses” en dochtertje van Evi…rue11

rue1 rue2

Het Concept Mama Talks 

Iedere keer praat ik met een andere mama over tjah… ” het mama zijn”.
Ik stel 4 vragen en ik beantwoord zelf ook 4 vragen.
Vandaag mag Evi mee het startschot geven.

Ik vroeg Evi deze 4 vragen en Evi vertelde als volgt:

1. Het allerleukste aan mama zijn is…
de onvoorwaardelijke liefde. Het mogen ervaren van een liefde die zo mooi en puur is. Zo intens.
En die liefde voelen, mét vlinders in je buik inclusief wanneer ze tegen je aan komt liggen in bed, je handje neemt en het kust. En dan lief zegt; ‘mama ik hou van jou’.

2. Mijn ultieme mama- en lola moment?
Aan zee hebben we de mooiste mama-dochter momenten. Als we er vertoeven tijdens onze jaarlijkse trip in de maand februari, dan genieten we intens. Dan staan we op wanneer we willen, ontbijten we met choco en chocolade melk met zich op zee, dan douchen we, maken we onze haren mooi, lakken we onze nagels. Om dan richting winkels te gaan, schoenen en kledij te kijken (en te kopen! 🙂 ), om dan later op een terrasje, ingeduffeld onder de warmers een pannenkoek te eten. En intussen de hele dag over meisjes-dingen praten! Lola is een echte shopmadam, nu al, heerlijk!

En thuis; vind ik het heerlijk wanneer ze, op de dagen dat ik me door m’n ziekte niet zo super voel, bij mij in mijn ziekenhuisbedje in de living komt liggen. Door mijn haren streelt, en me kusjes op mijn voorhoofd geeft. Zalig hoe ze dan voor me wil ‘zorgen’. Dan zetten we een Disney-film op en zingen we luidkeels de liedjes mee.

3. Heb je last van ” Mama twijfels” ? 🙂

Oh mama-twijfels! Zo vaak! Zo veel! Zeker omdat ik ziek ben. Zorg ik goed genoeg voor ze? Ben ik wel genoeg mama? Kan ik nog genoeg met haar? Hoeft ze niet te snel te zelfstandig te zijn? Ik denk dat elke mama, gezond of niet, zich vaak afvraagt of ze goed bezig is. En eigenlijk weet ik het antwoord daar wel op. Lola wordt zo goed omringt door zoveel liefde; natuurlijk komt het allemaal goed. In the end, only love counts.

4. Als Lola een dag mag invullen wat zouden jullie dan doen?

Als Lola een dag mag invullen, dan gaan we absoluut shoppen. Ze vraagt zo vaak: ‘mama, wanneer gaan we nog eens naar ‘Gent-je’? Dan weet ik dat ze een terrasje wil doen, een pannenkoek eten, kledingwinkels wil bezoeken om kledij te zoeken waarin ze zich een prinses waant, en dan vast ook een parfumerie binnen, waar ze parfum wil spuiten en lippenstift wil proberen. Ze is echt een meisje-meisje. En ze is pas vijf! Oh help! 🙂

photorue

En dit wou Evi wel eens van mij te weten komen! 😉

1. Welke lessen wil jij aan Cis (en baby2) meegeven?

– Als eerste de basis die bijna iedere ouder hun kind wil meegeven. Je leert hen van kleins af aan wat kan en niet kan… Beleefd dank u wel zeggen, niet pijn doen, luisteren wanneer dat moet…. zo’n dingen zijn belangrijk om op te groeien.

– Leef bewust en geniet er ook van…
Ik wil dat mijn kinderen in het leven staan zoals ik er ook in sta en hoe ik dat van mijn vader heb geleerd…. ” Bewust en met dromen in je achterhoofd! Ik hou van dromen en fantaseren… als kind en ook nu nog.
Ga die dromen achterna!
Dingen positief bekijken is voor mij geen moeite.
Is het een periode moeilijker… pech! Sta op en blijf gewoon gaan!
Werk zo hard je kan en doe dit met een lach! Voel je niet beter dan een ander, leer je fouten toegeven en wees eerlijk.
Doe gek , speel zo veel je wil, haal je fantasie boven…. en geniet er gewoon zo hard mogelijk van!”

– Het is niet alleen geven en NEMEN maar ook soms gewoon geven.
“Als ik dit voor jou doe, moet jij dit voor mij doen”. Jammer maar helaas komt dit zo vaak voor in het dagelijkse leven.
Door de jaren heen heb ik een grote levensles opgedaan…. en dat is dat er maar weinige zijn die je echt iets gunnen…
Ik omring mij nu met mensen waarvoor ik alles zou doen, die niets voor me terug MOETEN doen.
Dit probeer ik mijn kinderen met zich mee te geven zonder dat ze zich hier zelf bewust van moeten zijn!
2. Hoe vind jij evenwicht tussen mama zijn, je relatie en werk? Hoe vul jij die 3 soorten Sarah in? Hoe doe je dat?

Wanneer je net mama wordt, bestaat er even helemaal niets anders… Mijn werk stond op hold. Dat overdonderende nieuwe mama gevoel moest ik een plek geven en dit evenveel als dat plekje van mijn relatie.
Ik moet zeggen dat ik daar misschien even heb moeten zoeken… ik ben iemand die wanneer ze iets doet er volledig in op gaat… Mama zijn was nieuw en ik was misschien net iets te veel bezig met dat mama zijn ipv ook nog eens even veel “vriendin van”.
Gelukkig merk je zo’n dingen snel genoeg op en heb ik een geweldige vriend die zich daar niet druk over maakte.
Maar toch moet je voor jezelf ook dat stukje weer goed zien op te pakken!
Op 10 weken ging Cis naar de opvang en ging ik dagelijks werken in onze winkels. Ondertussen werk ik bijna dagelijks van thuis uit aan mijn ‘nieuwe dromen”. Cis bij de opvang afzetten, even snel opruimen dan aan de slag en probeer ik de dag zo goed mogelijk in te delen.” Terwijl ik schilder, blog of achter het naaimachine zit zorg ik dat de was in de machine zit en dat de soep op het vuur staat!
Wanneer ik dan s’avonds Cis weer ophaal zo veel mogelijk met hem heb gespeeld en voor iedereen heb gekookt plof ik mij naast mijn vriend neer met Cis aan de andere kant en kan ik ondertussen nog wat verder bloggen of naaien…
Het gaat eigenlijk een beetje vanzelf…
Ik hoef niet vaak weg en ik heb geen heimwee naar de dagen dat ik vaak op stap ging…
Mijn plekje is hier bij mijn gezin.
Af en toe zetten we Cis eens bij Opa en Oma af en zo heb ik dan weer wat meer tijd om vriendin te zijn!
Ik vind het perfect zoals het gaat nu… en besef wel dat een baby erbij weer veel zal veranderen…

3. Hoe heeft mama worden je veranderd?

Ik had al enkele jaartjes mogen proeven, want op mijn 21 werd ik stiefmama van mijn vriend zijn 2 dochters…
Ik verhuisde van Antwerpen City naar Lommel en daar veranderde best al veel aan mijn leven. Zonder enige moeite… want zoals ik daarstraks al zei… wanneer ik iets doe, ga ik hier volledig in op!

De dag dat Cis geboren werd is de dag dat ik niet meer aan ” Ik” dacht, maar de dag dat alles ” Wij” werd.
De mooiste ervaring uit mijn leven… iedere dag leek er een portie liefde bij te groeien, zelfs nog tot vandaag stel ik mij zelf de vraag… ” Hoe is het mogelijk wat Cis met mij doet” ?
Hij laat me lachen en laat me huilen van geluk… ik kan uren naar hem kijken en iedere seconde besef ik dat dit gevoel goud waard is…
Omdat ik altijd heel creatief ben bezig geweest en de kans kreeg om hier ook echt dagelijks mee bezig te zijn, is alles samengesmolten tot 1 groot werk. Mijn werk, mijn zoon, mijn gezin , mijn hobby’s, mijn gevoel… alles draait om dat pure geluk dat Cis mij geeft.
Mijn schilderijen werden speelser, mijn dromen en fantasie gingen terug in de tijd… ik ga volledig mee op in de kinderwereld van Cis en probeer dit alles mee te betrekken in mijn blog, in mijn werk en in mijn toekomst plannen!
Mama zijn haalde het beste in mij boven en het gene wat ik nog niet gevonden had!

4. Wat is het meest waardevolle stuk dat je in de memorybox van Cis hebt zitten?

Ik zou zoveel in de memorybox kunnen steken, maar probeer dit niet te vaak te doen… hij moet nog jaren mee, en de bedoeling is echt dat elk klein stuk een groot verhaal verteld.
Waar ik als eerste naar grijp wanneer de box open gaat is dat ini mini bandje dat Cis rond zijn pols kreeg na het moment dat hij geboren werd…
Als ik daar naar kijk kan ik bijna niet geloven hoe klein hij was… en als ik mijn ogen sluit herinner ik me terug hoe hij voelde toen ze Cis meteen op mijn borst legde…
Dat ging zo snel… ik was nog aan het persen en plots lag daar ineens mijn kindje op mijn buik en borst… zo veel warmer en zoveel zachter dan dat ik mij ooit had kunnen voorstellen…
Nooit ga ik dat gevoel vergeten… en dit stomme kleine bandje doet me daar steeds aan denken!

IMG_5674

photoalbumell


Zo… De eerste “Mama talks” zit er op…
Bedankt lieve Evi dat je mee het startschot wou geven! Bedankt voor je mooie antwoorden en bedankt voor je leuke vragen!

Wil je meer te weten komen over Evi en haar super leuke lifestyle blog volgen?
Neem dan hier zeker een kijkje!  Rue No Blog 

Wil jij ook graag meedoen aan een volgende “Mama Talks” ?
Of kom jij ook graag een en ander van mij te weten?
Stuur dan gerust een mailtje naar elle-milla@hotmail.com en laat me weten waarom jij graag zou willen meedoen!

Love,

Elle.

2 gedachten over ““Mama Talks” met Mama Evi

Geef een reactie