Op de kamer bij Otis en Noa 

Laatst keken we binnen in de showroom van CozyKidz… Hebe ( mama van Otis en Noa) nam ons mee achter de schermen van Cozykidz en vertelde over haar passie!

Vandaag neemt ze ons mee naar de kamertjes van Otis (3 jaar en 3 maanden) en Noa (1 jaar en 9 maanden).  Weer 2 kamertjes met een verhaal en waar we veel inspiratie uit kunnen halen! Kijk en geniet van de mooie foto’s! 

Waar haalde je je inspiratie?
Bij de  babykamer van Otis ben ik naar een standaard babywinkel gegaan en heb ik de typische babykamer gekocht, dat gecombineerd met een Eijffinger behangetje  et voilà, een echte babykamer. Eenmaal zwanger van Noa wist ik dat ik het beter kon, dat ik meer creativiteit kwijt moest in haar kamertje. De meeste inspiratie haalde ik van Pinterest en mijn eigen gevoel. Het moest stoer worden maar tegelijkertijd lief. Voor Otis wilde ik iets stoers, stylish en er moest en zou blauw in zijn kamer zitten, dat is zijn favoriete kleur. Ik ben er niet zo’n fan van en met een kamertje op het noorden was ik heel bang dat het te kil zou worden met blauw. Dus werd de kast blauw. Ehhhhh antracietblauw. 😉 

  

Welke meubeltjes gebruikte je? 

Ik wilde voor beide kamertjes geen standaardmeubels. Dus zocht ik lang naar het perfecte ledikant voor Noa (dat overigens nu te koop is voor de liefhebber) wat ik met liefde schilderde in de mooiste grijstint met groene zweem die ik kon vinden. Ik vond een prachtige donkergrijze lockerkast die perfect paste in mijn lieve maar stoere meisjeskamer. (saillant detail; de kast paste met geen mogelijkheid door het trapgat, hierdoor moesten we een verhuislift huren om hem alsnog boven te krijgen, want een zwangere vrouw zal haar zin krijgen!) Mijn stiefbroertje is meubelmaker en na veel commodes bekeken te hebben wilde ik iets eigens, iets unieks. Samen met hem ben ik aan de slag gegaan met kleuren en schrootjes en zo ontstond Noa haar commode die helemaal custom made is in de kleuren die ik wilde. Voor Otis ging ik op zoek naar een strak juniorbedje, een groot dressoir dat ook nog als commode kon dienen met veel opbergruimte en als showstuk de stoere kledingkast. 

     

Wat zijn jou favoriete spullen uit beide kinderkamers? 

In Noa haar kamer ben ik zelf erg gek op de commode, maar ook op de lockerkast. (dat moet ook wel want die komt de komende jaren niet meer beneden ;-)) Eigenlijk heb ik met ieder meubelstuk van de kinderen wel iets. Ieder meubelstuk heeft een verhaal, daarom vind ik het zo leuk om dat zo bij elkaar te zoeken! 

Wat zijn Noa en Otis hun favoriete spulletjes ? 

Otis en Noa zijn nog klein, ze houden vooral van hun knuffels en van hun bed. 😉     

Hebben jullie een avondritueel? 

We proberen een avondritueel te hebben, maar in een huis met twee zelfstandig ondernemers en 4 banen onder ons verdeeld is het moeilijk om echt goede regelmaat te vinden. Na het eten lezen we een boekje, poetsen we de tanden en knuffelen we de kinderen bijna dood. Daarna begint het hele feest. Noa gaat meestal goed en snel slapen, tenzij er weer een tand of kies dwarszit. Bij Otis weet je het nooit. Een peuterbed geeft hem veel vrijheid, iets wat ik erg belangrijk vind. Maar dat zorgt er ook voor dat je regelmatig naar boven moet om hem even terug te stoppen. Ach, dat houdt me bezig, en dat vele traplopen is ook weer goed voor me….

Wat zijn de mooiste herinneringen in beide kamers? 

Mooiste herinnering aan deze kamers? Te veel om op te noemen. Urenlang knuffelen met onze baby’s, gezellig bij Otis in zijn juniorbedje kruipen om de dag nog even door te nemen en de kindjes na een bad lekker insmeren en vertroetelen. Er zijn zoveel mooie momenten geweest in deze kamertjes. En hopelijk nog veel meer die gaan komen! 

   

     

Ondertussen is er een nieuwe kamer in de maak voor Noa… En slaapt ze binnenkort al in een peuterbedje! Ik ben alvast kei benieuwd na het kijken van deze veelbelovende teaser! 😉

 Dankjewel Hebe voor dit leuke stukje! Ik ben er zeker van dat je vele mama’s inspireert!

Heb je toch nood aan een beetje hulp of ben je opzoek naar mooie spullen voor de kinderkamer? Neem dan zeker eens een kijkje op de CozyKidz website!

Heb jij ook een parel van een kamertje dat je met ons wil delen? Stuur dan gerust een mailtje naar elle-milla@hotmail.com met een paar foto’s in bijlage!
Love,

Elle

Geef een reactie