Op bezoek bij CozyKidz 

 Sinds de geboorte van Cis ging er een hele nieuwe wereld voor mij open… Nooit had ik gedacht dat al die kleertjes, meubels en hebbedingetjes mij als mama zo blij zouden maken! Opzoek gaan naar nieuwe spullen, merken en webshops zijn dagelijkse kost voor mij… Zo kwam ik maanden geleden een webshop tegen waar ik verliefd op werd ! Cozykidz.nl ! Ze verkopen niet enkel de allerleukste decoratie artikelen en meubels voor op de kinderkamer… Maar het is zo veel meer dan dat! En daar vertelt Hebe van Cozykidz ons graag meer over! 

Hebe van Asten-Koper… Mama van Otis en Noa, vrouw van Vincent. Ze woont in de fleurigste streek van Nederland… De Bollenstreek. Samen met manlief begon ik met Cozykidz  omdat ik een totaalconcept winkel miste die mooi design combineert met antieke stukken die niet in de vergetelheid terecht mogen komen. Want er is veel moois gemaakt in onze geschiedenis! Wij struinen antiekmarkten en veilingen af op zoek naar mooie meubels die we voor een nette prijs aan onze klanten kunnen aanbieden nadat Vincent zijn toverkwasten aan het werk heeft gezet natuurlijk. Wat weinig mensen weten is dat ik naast mijn werk als moeder en het runnen van CozyKidz ook nog steeds werk als programmamaker. Ik zit al  12,5 jaar in het TV vak en werk daar als freelance regisseur….voor als je je af vraagt waar het oog voor detail en een mooi plaatje vandaan komt. 😉

 CozyKidz is begonnen nadat ik zelf bij mijn eerste zwangerschap volledig overmand door mijn hormonen de eerste babywinkel ben ingewandeld en daar keurig een standaard babykamer en standaard accessoires kocht. Eenmaal bevallen zag ik zoveel meer moois en besefte ik me steeds meer dat er zo veel moois is maar er zo weinig winkels zijn die een fijn totaalconcept bieden. Dus bijzondere meubels EN bijzondere accessoires. Buiten de platgetreden paden! Toen ik vlot hierna zwanger raakte van onze dochter was het duidelijk…deze valkuil zou ik niet meer invallen. Mijn stiefbroertje is meubelmaker en werd door mij aan de slag gezet voor een bijzondere commode. Ik struinde markten af voor het perfecte bedje en de ideale kledingkast. Urenlang zocht ik naar de ideale kleuren voor een meisjeskamer die stoer maar tegelijkertijd lief moest zijn. Iets dat me – al zeg ik het zelf – goed is gelukt. Maar eenmaal deze kamer af hebbende, viel Otis zijn standaard kamer nogal in het niet. Hormonaal en schuldig voelend ging ik ook daar driftig aan de slag et voila…2 prachtige kinderkamers. We kregen zoveel respons op de kinderkamers op Facebook dat we dachten “dit kunnen we best ook voor anderen regelen.” En zo ontstond CozyKidz. Met een bus vol zorgvuldig uitgezochte meubels zijn we in het atelier van mijn schoonbroer aan de slag gegaan, de website werd gebouwd we hielden een fotoshoot en inmiddels een jaar verder hebben we ons eigen bedrijfspand en moeten we eigenlijk extra personeel gaan inhuren… CozyKidz loopt als een speer! 

De showroom ziet er prachtig uit… Waar haal jij je inspiratie vandaan? 

De showroom is constant aan verandering onderhevig. Ieder meubel is anders en eenmaal verkocht zitten we weer met een gat in de showroom dat opgevuld moet worden! Zo blijven we constant veranderen. We hebben diverse behangwandjes waarmee we constant een andere sfeer kunnen neerzetten en ook qua accessoires blijven we vernieuwen en proberen we on top of the trend of zelfs before the trend te zitten. Never a dull moment bij CozyKidz. Mijn telefoon is mijn beste vriend en op pinterest en instagram doe ik veel inspiratie op. Hier vind ik leuke nieuwe items om in de webshop te gaan verkopen en zie ik de leukste trends uit het buitenland voorbij komen die ik vervolgens in onze showroom probeer te integreren. 

  


Wat zijn de mooiste eye catchers in deze ruimte? 

De mooiste eyecatcher in de showroom is voor mij het licht! Met 2 grote ramen op het oosten hebben we het grootste deel van de dag prachtig licht en dat is superfijn als je mooie foto’s wil maken voor op internet. Daarnaast hebben we de ruimte zo neutraal mogelijk ingericht met een witte vloer en witte wanden zodat de meubels en accessoires echt de eyecatchers blijven. 

Als kinderkamerstyliste moet je je goed kunnen inleven in de wensen van je klanten…Hoe ga je te werk?

Bij CozyKidz gaan we uit van het meubel…we kijken naar het formaat en de vorm en bedenken dan waar wij denken dat dit meubel zich het meest thuis zou voelen. Dan kiezen we een kleur uit die het meubel in al zijn glorie laat uitkomen. Eenmaal klaar combineren we het met items uit onze webshop die het best bij het meubel passen. En dan gaan we op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het meubel. Uiteraard helpen we onze klanten graag op weg met het inrichten van hun kamertje, en indien gewenst maken we een heel plan. Echter de ervaring leert ook dat mensen avontuurlijk genoeg om de platgetreden paden te verlaten ook creatief genoeg zijn om zelf prachtige kamers te creëren

Wat is jou favoriete musthave voor in iedere kinderkamer?

Eerlijk gezegd heb ik niet echt een musthave. Dat wisselt echt per kamer. Ik vind persoonlijk dat het wel mooi is om een combinatie van modern design zoals bijvoorbeeld Fabelab of Oliver Furniture te combineren met een meubelstuk met historie. Dé Nijntje lamp is een stuk dat op iedere kamer een plekje verdiend! Verder hou ik van een warme aankleding. De hele monochrome trend vind ik leuk, maar er moet wel iets van kleur in een kamertje. Ik zou dan altijd in ieder geval 1 kleur erbij kiezen. Je wil je kind niet het idee geven dat de wereld kleurloos is, toch? Een fijn warm kleed en gezellig stoffen of vilten slinger geeft al snel wat meer sfeer. 

   

Wat zijn jou favoriete merken? 

 Qua merken vind ik zo-veel leuk! Maar nog veel belangrijker…ik hou van kwaliteit. Merken zoals Fabelab, Oliver Furniture, Leander (binnenkort in de webshop – nu al op aanvraag leverbaar) en FermLiving zijn gewoon zo mooi, zo netjes afgewerkt. Daar kan ik echt van genieten. Daarnaast hou ik van mooi design en kleine persoonlijke merken zoals bijvoorbeeld Rebecca Kiff en Flatout Frankie.

Heb je nog leuke tips voor het inrichten van de kinderkamer die wij mama’s zeker moeten meenemen? 

Mijn allerbelangrijkste tip: hou het bij jezelf! Volg niet blind iedere trend, dan ben je er zo weer op uitgekeken. Kies voor kwaliteit en maak een kamertje waar je jezelf goed in voelt, maar waar een kind ook gelukkig is. Met leuke vormen, mooi design, grappige beestjes en andere items waar je samen over kan fantaseren. 

    

Ik weet bijna zeker dat jullie nu hetzelfde als mij denken! Die Hebe, die kan er wat van! Ik heb echt genoten terwijl ik deze blogpost opmaakte…

Een vrouw die met hart en ziel een prachtig concept neerzette en waar ik vol verwondering naar kan opkijken! Bekijk zeker ( en zeer regelmatig) de cozykidz website voor de allermooiste inspiratie foto’s en ontdek het grote aanbod op de webshop met “Ooh zo’n fantastische spulletjes” die je kinderkamer het allermooist van allemaal kunnen maken! Ook op instagram @cozykidznl zie je niets meer dan moois !

Volgende week neemt Hebe ons mee op bezoek bij de kamers van haar kids Noa en Otis. Als dat niet “cozy” zal worden … 😉

Ik kijk er alvast naar uit!

Love,

Elle.

Geef een reactie