ZWART by Elle Milla

IMG_4788
Een nieuw huis , een nieuw begin…
En daar hoort ook nieuw werk bij. De voorbije weken ben ik weer bezig geweest met wat nieuws voor mijn kindercollectie ” to the moon and back” maar vooral ook met nieuw schilderwerk.
Een nieuwe reeks schilderijen met gemengde technieken in zwart en grijs tinten…Een reeks die perfect bij mij past. Ik hou van zwart… dat past altijd en overal. Of je het nu in kleding zoekt of in je interieur… zwart en grijs doen het altijd goed!
Mijn bedoeling was om nog eenย tijdje door te gaan met schilderen en nog niets te laten zien , maar toen ik gisteren aan het poetsen was en de woonkamer rond keek besefte ik dat het hier een beetje TE veel op een museum begon te lijken.
Overal schilderijen tegen de muur , in en op de kasten…
Om ze in mijn atelier te laten staan , vind ik zonde… zo kan ik nog even van mijn “kindjes” genieten voor ze naar hun nieuwe eigenaar gaan.
Ik koester ieder stuk en heb er vaak dagen lang aan gewerkt… elk doek weer opgebouwd in soms meer dan 30 lagen….
Niet alleen verf maar ook papier , stof ,karton en touw komen weer aanbod in de collectie ” ZWART”.

Na mijn vorige collectie heb ik nog enkele workshops gedaan en wat nieuwe technieken kunnen meepikken. Toch probeer ik daar niet zoveel rekening mee te houden en laat ik mijn werk gewoon ontstaan… ik laat de lagen groeien en ga af op mijn gevoel.
Nachten kan ik dromen over schilderijen en de volgende ochtend probeer ik die droom dan weer verder te zetten in de lagen van het schilderij…
Misschien vind ik dromen nog wel leuker dan schilderen… Wat ik daar zie en voel zal ik nooit duidelijk kunnen overbrengen maar al die lagen , plooien en tinten die in elkaar overlopen geven misschien een klein beetje weer hoe ik iedere nacht van het ene moment en avontuur in het andere val…

Het draperen van stof en papier maar ook de zilveren accenten zorgen voor vrouwelijkheid in men werk.
Ook krijgt het doek meer leven door mat en hoogglans te combineren…

IMG_4734

IMG_4700

IMG_4709

IMG_4721

Dus bij deze een eerste voorstelling van mijn nieuwe collectie ZWART .
Hou het maar in de gaten want binnen enkele dagen zet ik alles online , klaar voor verkoop.
Ook prints en schilderijtjes met krijtbord print zullen te koop zijn.
Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden…
Voorlopig geniet ik nog even van deze werkjes of misschien al wel van de volgende … in mijn dromen! ๐Ÿ˜‰

Love ,

Elle.

2 gedachten over “ZWART by Elle Milla

  1. Wauw echt weer supermooie schilderijen! Moet zalig zijn om je op die manier creatief te kunnen uiten en er nog mee te verdienen ook ๐Ÿ™‚ als ik afgestudeerd ben en genoeg centjes verdiend heb en mijn eigen huisje heb wil ik echt supergraag een schilderij van je kopen om in mijn huisje te hangen! ๐Ÿ™‚ doe dus zeker nog maar een paar jaar zo verder ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie