Mijn zoontje Cis

De meeste onder jullie hebben er waarschijnlijk niet naast kunnen kijken , de foto’s op Facebook en instagram spreken voor zich … Mijn zoontje Cis is geboren en ik ben meer dan gelukkig!
Na een lange weeën marathon van ongeveer 17 uur had Cis genoeg van mijn buikje en werd geboren op zaterdag 22 juni ! 2 dagen voor de geplande datum zoals we hadden gehoopt.
De weeën begonnen vrijdagnacht rond 0:00 uur ! Alsof we een voorgevoel hadden , maakte we er een gezellige filmavond van samen met Ties en de 2 meiden. We besefte maar al te goed dat dit misschien wel eens de laatste keer kon zijn dat we met ons 4 thuis waren. Net voor het slapen gaan en na heel veel gelach voelde ik mijn eerste wee … Wat een naar gevoel was dat ?! Maar we bleven doorlachen… En stiekem werden we allemaal wat zenuwachtig ! De weeën volgde elkaar al redelijk snel op , maar ik trok het nog vrij goed … Met plots een erg honger gevoel ( en een stapel boterhammen naast men bed ) ben ik toch nog even gaan slapen! Om 02:30 werd ik wakker van de pijn… Samen met Ties en de weeëntimer ( fijne app 😉 ) keken we nog een filmpje en vertrokken stilaan naar het ziekenhuis rond 05:30 u .
Toen we bij de spoed aankwamen en ik nog volop met een smile rondhuppelde leken de vroedvrouwen er van overtuigd dat ik te vroeg gekomen was en dat we weer naar huis konden gaan! Toen ik aan de monitor lag leek het wel of de weeën minder snel terugkwamen en ik hoopte iedere keer weer op een nieuwe wee zodat ik zeker was dat ik niet weer naar huis moest. Pas toen ze terugkwamen om mijn ontsluiting te checken wisten ze zeker dat ik kon blijven. 4cm … Nog 6 te gaan !
Ondertussen was het iets van een 08:00 uur .
De verveling slaat toe!
Af en toe even die venijnige pijn doorbijten en ondertussen gewoon afwachten, nog steeds met een grote smile op men gezicht.
Ik hoopte toch dat hij er rond 13:00 uur zou zijn! Helaas pindakaas … Tegen 13:00 uur begon die smile te verdwijnen en hield ik die pijn niet meer uit! Epidurale dan maar! Ik was echt bang voor die prik … Maar ik voelde bijna niets! En al snel ging alle gevoel weg uit men benen … Zaaalig ! Had ik het geweten , had ik die prik al veel langer gevraagd ! Zo’n 2 uur lang kon ik de weeën meetellen op de monitor en voelde ik lekker niets! Maar toen we uiteindelijk bij 6 cm ontsluiting zaten en het toch wat te lang begon te duren kreeg ik een infuus om alles wat sneller te laten gaan. Daar kwam die verdomde pijn weer! Op een half uur tijd zat ik bij de 10cm en konden we er aan beginnen ! Toen werd ik heel nerveus! Ik wist niet wat me overkwam ! Die baby moest er uit en ik was moe … Ties stelde me meteen gerust… Ik zou dit perfect kunnen ! De volgende wee mocht ik beginnen persen … Omdat ik verdoofd was had ik geen idee waar ik naartoe moest duwen en hoe hard… Ties en de vroedvrouw bleven maar aanmoedigen maar het lukte niet!
Weet ik veel hoe , maar plots deed ik het juist … Een paar keer flink duwen en het hoofdje kwam stilaan tevoorschijn ! Met een flinke knip en een paar scheuren hier en daar kwam zen hoofdje er helemaal uit … De navelstreng zat rond zen nek dus moest deze snel worden doorgeknipt ! Laatste keer persen ….
En plots lag die daar op mijn buik !
Dat gevoel …. Tjah … Ze zeggen het je altijd … Maar het is ook echt …. Het is onbeschrijflijk… Ik kon niets anders dan huilen en blijven herhalen dat hij perfect was ! Heel de wereld rondom ons drietjes viel helemaal weg ! Ik voelde niets meer van wat er aan de kant van de vroedvrouw en gynaecoloog gebeurde … Het kon me ook helemaal niet meer schelen … Ik was bij Ciske en bij Ties en ik voelde me nog nooit zo gelukkig !

Na al het bezoek van familie maar vooral van 2 kei grote trotse zussen , ging Ties met zen 2 meisjes naar huis en bleef ik 1 nachtje in het ziekenhuis … Samen met Cis naast me in bed! Zo moe van het harde werk en alle emoties drong het tot me door dat ik nu eindelijk mama was … Ik lag daar met men kindje en ik kon niets anders dan naar hem kijken . Dat heb ik ook gedaan … Heel de nacht…

De volgende dag gingen we net Cis naar huis! Ik zat echt niet te wachten op een weekje ziekenhuis …
Ik wou thuis zijn met ons gezinnetje !
Gewoon rustig kunnen genieten van elk moment !
Dat heb ik ook gedaan… Heel hard genoten … En tuurlijk is het echt wel vermoeiend … En soms wordt het me allemaal eens te veel , toch zou ik geen seconde willen missen . Dit gevoel is zo geweldig … Ik hou ervan om mama te zijn van Ciske … En wil dat ook als de beste voor hem zijn.

Samen met een slapende Cis op men borst geniet ik van deze blogpost! Ik heb in deze 2 weken nog geen tijd gehad om over al die dagen na te denken … Het overkomt je gewoon en je moet er in mee gaan…
Nu even de tijd nemen en alles overlopen doet ons duidelijk goed! Cis al slapend en af en toe met een lach … En mama met het warmste en gelukkigste gevoel ooit!
Ik stel hem u graag voor… Cis Konings! Ons kleine prinsje …

20130708-070716.jpg

20130708-070811.jpg

To be continued!
Of kijk op instagram @ellemilla

5 gedachten over “Mijn zoontje Cis

 1. Wat een ontzettend mooi verhaal. Heb het gelezen met een traan. Ik krijg wel een beetje kriebels voor mijn eigen bevalling over 2.5 week haha maar zoals je ziet: alles komt goed! Geniet ervan xx

  1. Merciiiiiii ! X
   En die bevalling valt best mee hoor ! Die weeën vond ik echt een naar gevoel , maar de bevalling zelf viel echt goed mee! Ik voelde niets meer door die verdoving ! 🙂
   Hoe ga jij bevallen ? Want in Nederland bevallen de meeste toch thuis ?
   Veel succes ! En zeker niet bang zijn…je ondergaat het gewoon … En achteraf ben je de gelukkigste mama van de wereld ! 😉 xxx

Geef een reactie