Afbeelding

 

Elle Milla heeft haar naam niet gestolen. Als je  deze alias interpreteert kom je tot het synoniem “de Ijverige Vrouw”. 

En als je kijkt naar de weg die ze heeft afgelegd, dan kan je stellen dat ze, ondanks haar jonge leeftijd, al heel wat verwezenlijkt heeft. Toen ze nog in de middelbare school zat, ze studeerde mode, was ze al volop in de weer met fotografie en collages. Ze moest en zou zich uiten, ze experimenteerde met papier, schaar, garen, textiel en meer. Maar er ontbrak iets… Tot het moment dat ze een penseel heeft vast genomen en een tube verf opende. 
En wat er toen ontstond… Wel, noem het graag “innerlijke magie”. Alsof ze met de canvas op de schoot geboren is, bewerkt Elle Milla het doek zo spontaan en natuurlijk als de handeling van het ademen zelf. Maar ze is hier ook dwangmatig in.
Voor Elle Milla is het een uitlaatklep, emotie & vrouwelijkheid staat centraal voor haar. Haar werk is eerlijk, puur en herkenbaar voor velen, vandaar dat er veel mensen zijn die zich hierin kunnen identificeren. Al van bij het begin stelde deze jongedame zich bloot aan de toeschouwer, sans gêne, “hier ben ik en ik laat me zien”. 

Het gebruik van multi media komt opnieuw terug in haar schilderwerk: vaak verweeft ze wol, touw of dikkere papiersoorten in haar creaties terwijl de acryl of olieverf deze materialen een nieuw doel geeft. Hierdoor ontstaat er een soort gelaagdheid die de kijker niet loslaat. Elke keer opnieuw komt er een verborgen boodschap op de oppervlakte drijven en zijn er nieuwe dingen te ontdekken. 

Uiteraard zijn al haar werken uniek, net als Elle Milla zelf.

Breng een stukje pure vrouw en een stukje magie in huis, en koester het.

Geef een reactie